У понедељак 17. децембра Градски одбор Шабац Удружења Краљевина Србија и удружење Церски марш заједнички су организовале трибину о победи у Великом рату и стварању Краљевине СХС , на којој је говорио др Чедомир Антић, историчар и члан Крунског савета.

    

У кратком обраћању председник удружења Церски марш г. Божидар Катић се захвалио грађанима који су поред лошег времена успели да дођу. Председник ГО Шабац, г. Милан Станковић, се надовезао на обраћање г. Катића, наводећи да је част и обавеза говорити о теми која се тиче Првог светског рата у сали парохијског дома Цркве светих апостола Петра и Павла, која је задужбина краља Александра Првог Карађорђевића, цркве која је преживела стравичне злочине, у чијем је дворишту масовна гробница заробљених и мучених Шапчана 1914.

Са посебним задовољством је најавио госта, професора доктора Чедомира Антића, историчара и члана Крунског савета. Уважени г. Антић је предавао о наведеној теми „у даху“, упознавајући Шапчане са новим историјским подацима које нису успели да прочитају или чују до тада.

После више него надахнутог предавања, „Чивијаши“ су постављали питања везана за тему трибине. Крај трибине и самог дружења са драгим гостом завршен је уз пријатељско руковање, захвалност на доласку уз наду да ће Српски Верден опет посетити, и потписивање његове књиге ,,Историја Републике Српске“.

   

Галерија слика – ЛИНК