Градски одбор Удружења Краљевина Србија у Крушевцу је 29. октобра 2017. године организовао трибину под називом „Србија – осам векова Краљевске Круне“, придруживши се на тај начин обележавању 800. годишњице од крунисања првог српског Краља, Стефана Првовенчаног.

   

Предавач на трибини био је господин Милан Милошевић, професор историје и потпредседник ГО Крушевац.

Трибина је одржана у Малој сали Крушевачког позоришта, најзначајније градске културне институције, а сала је била попуњена скоро до последњег места.

Осим трибине, Градски одбор је одржао и презентацију активности Удружења на нивоу Расинског округа у претходних годину дана, а којих је било изузетно пуно.

Водитељи програма били су госпођица Анастасија Жижа, портпарол ГО Крушевац, као и господин Дејан Богдановић, в.д. координатора Удружења за Расински округ.

Скупу се обратио и господин Андрија Шошић, члан Управног одбора Удружења.

Уручене су и захвалнице заслужним организацијама и појединцима који су помогли рад Удружења у претходном периоду.

Целокупни догађај својим маестралним извођењем песама „Ово је Србија“ и „Тамо далеко“ употпунио је певачки ансамбл „Лазарице“, предвођен госпођом Живком Петровић.

Након завршетка програма, гости су се окупили на коктелу у холу позоришта, где је било спремно послужење, око чега се посебно потрудила госпођа Весна Милосављевић.

Захваљујемо се свим посетиоцима, као људима који су својим ангажовањем помогли да ово вече протекне у најбољем реду и прерасте у један спектакуларан догађај!

   

Целу галерију слика погледајте на ЛИНКУ