Господин Милош Маринковић, потпредседник Извршног одбора Удружења се тренутно налази на хаџилуку у Јерусалиму и искористио је ово ходочасничко путовање да се име Удружења Краљевина Србија и наша застава нађу и у Светој земљи.

    

Г. Маринковић је обишао храм Васкрсења Христовог у Јерусалиму (познат и као црква Светог Гроба Господњег), светом граду свих монотеистичких религија. Ова црква која представља центар хришћанског света, а налази се на брду Голгота (Калварија), на коме је Христос распет, погребен и касније васкрсао.

7. марта 2019, г. Маринковић се састао са асирским мухтаром (председником црквене општине) у Јерусалиму, господином Самијем Барсумом, једним од најугледнијих грађана Јерусалима коме је представио начин рада и циљеве нашег Удружења. Г. Барсум је изразио своје дивљење према српској историји, говорио о везама наших народа и пренео члановима Удружења да истрају у свом раду на добробит своје Отаџбине.

8. марта 2019. г. Маринковић је примљен у просторије Јерусалимске патријаршије, где му је уручена хаџијска грамата.

Овом приликом Удружење Краљевина Србија захваљује Хаџи Милошу Маринковићу на послатим фотографијама и честита хаџијско звање!

     

Галерија слика – ЛИНК

    

Jerusalim (4)