Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија је 28. јуна 2016. поводом градске славе Града Крушевца, Видовдана, имао низ активности у којима је учествовао.

   

Чланови Удружења Краљевина Србија су учествовали у традиционалној Видовданској литији, која је кренула у 10 часова из цркве Лазарице предвођена протојерејем-ставрофором Драгијем Вешковцем. У литији се носи из цркве Лазарице, дворске цркве кнеза Лазара, део моштију овог српског светитеља до Споменика косовским јунацима у центру Крушевца.

Након завршетка литије, чланови Удружења су сачекали у центру града церемонију полагања венаца јунацима Косовске битке, која је отпочела у 12 часова полагањем венца од стране председника Републике Србије, господина Томислава Николића. Чланови Удружења Краљевина Србија положили су венац заједно са представницима других удружења, као и градова-побратима Града Крушевца: града Крфа у Грчкој, Старе Загоре у Бугарској, Жалеца у Словенији, Липецка у Русији и др.

Krusevac Vidovdan (12)

Након церемоније полагања венаца, чланови Удружења упутили су се на Багдалу, брдо изнад Крушевца, где су учествовали у комеморацији жртвама комунистичког терора и страдалницима Равногорског покрета која је отпочела у 13 часова код крста и спомен-плоче четничком војводи Драгутину Кесеровићу, ослободиоцу Крушевца у Другом светском рату, и другим жртвама комунистичког режима.

На овај начин, Удружење Краљевина Србија је одало почаст својим славним прецима у оквиру најславнијег датума у српској историји и најзначајнијег датума у историји Крушевца, афирмишући на тај начин вредности које наше Удружење дели и пропагира.

Krusevac Vidovdan (4)

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ