24. јуна 2016 делегација Градског одбора Ниш Удружења Краљевина Србија дочекала је Њихова Краљевска Височанства Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину испред нишке дечије клинике, којој је тог дана дониран фрекфентни осцилаторни вентилатор вредан 40.000 евра.

   

Краљевски пар је у пратњи др Елејн Лејкок, дугогодишње здравствене директоре хуманитарне организације Лајфлајн Лондон која је под покровитељством Принцезе Катарине и др Џулије Палмер најпре посетио Клинички центар у Нишу, где су дечијој болници уручили високо фрекфентни осцилаторни вентилатор вредан 40.000 евра. Средства за куповину овог вредног респиратора прикупљена су у оквиру акције „Бебама у помоћ“ која је реализована у сарадњи хуманитарне Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и емисије „Вече са Иваном Ивановићем“.

Престолонаследник, Принцеза, др Лејкок и др Палмер су потом посетили Клинику за плућне болесту у Кнез Селу за коју је захваљујући др Лејкок обезбеђен дванесто канални ЕКГ апарат. Након посете овој здравственој установи Њихова Краљевска Височанства посетили су и „Градску башту“ на нишкој тврђави где их је дочекао градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, и директор ЈКП „Медиана“ г-дин Братислав Вучковић. У оквиру „градске баште“ постављена је клупа у спомен на преминулог оца др Џулије Палмер, добротворке из Велике Британије која је заједно са др Лејкок помагала и помаже Клинику за плућне болести у Кнез Селу.

Nis (3)

Након посете градској башти Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су и Специјалну психијатријску болницу у Горњој Топоници за коју је обезбеђена медицинска опрема и анализатор крви. Потом су посетили и вртић „Шврћа“ који похађа 90 малишана а за који су обезбеђена четири клима уређаја као и играчке за малишане.

Престолонаследник Александар рекао је да је веома срећан када његова породица и он имају могућност да помогну установама од виталног значаја за наше грађане, а све установе које су данас посетили и које су имали могућност да помогну веома су значајне и важне.

Веома сам поносан на рад хуманитарне Фондације моје супруге, која улаже огромне напоре да помогне Здравственим установама и свима којима је помоћ потребна – поручио је Престолонаследник.

Престолонаследник се захвалио градоначелнику Ниша професору Зорану Костићу на срдачној и топлој добродошлици и истакао да Краљевски дом и град Ниш имају веома плодотворну дугогдишњу сараду на општу корист свих грађана овог дивног града на Нишави.

Nis (4)

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина изразила је пре свега велику захвалност г-дину Ивану Ивановићу који кроз своју емисију пружа свесрдну подршку бројним хуманитарним пројектима, и са којим је њена хуманитарна Фондација покренула акцију „Бебама у помоћ“.

Најлепше хвала Ивану на томе што своју популарност ставља у службу хуманости али хвала и свим грађанима који су се одазвали нашем позиву да сви заједно помогнемо опремање дечијих палијативних јединица у Новом Саду, Нишу и Београду – поручила је Принцеза Катарина. Она се захвалила и др Елејн Лејкок на свесрдној помоћи коју пружа пројектима Фондације Принцезе Катарине већ 17 година.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ