Gradski odbor Kruševac i Opštinski odbor Ćićevac Udruženja Kraljevina Srbija dobili su jedno veoma važno zaduženje i izuzetnu privilegiju, od Kraljevskog Dvora – da zahvate vodu sa Morave u kojoj će u subotu, 15. decembra 2018. godine u Dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog biti kršten NjKV Princ Stefan, prvi Karađorđević rođen na tlu Srbije posle 95 godina.

    

On će poput svog pradede, NjV Kralja Petra II, biti kršten u vodi sa najvećih srpskih reka: Dunava, Morave, Drine, Ibra…

Potpredsednik Opštinskog odbora Ćićevac, g. Novica Milićević, zahvatio je vodu sa samog ušća Zapadne i Južne Morave, na mestu gde nastaje Velika Morava.

Vodu je prosledio našem odboru u Kruševcu, a članovi Gradskog odbora Kruševac odneli su je u crkvu Lazaricu, na kivot Svetog Kneza Lazara, sa željom da patron našeg grada štiti i našeg mladog Princa Stefana. Vodu će blagosloviti Njegova Svetost, Patrijarh srpski Irinej.

Ovom prilikom želimo da čestitamo Kraljevskoj porodici krštenje mladog Princa, a Princu Stefanu želimo dug i srećan život i da od svih svojih slavnih predaka uzme ponajbolju osobinu i vrlinu.

Zahvaljujemo se i porodici Manić koja je kao poklon Princu Stefanu poslala maketu crkve Lazarice.

    

Galerija slika – LINK

   

Voda krstenje (2)