Удружење Краљевина Србија ће 17. јула 2018. на различите начине широм земље и у расејању обележити Краљев 73. рођендан, како је то иначе обичај у државама које које негују монархистичке вредности и традицију.

   

Централну прославу Краљевог рођендана удружење ће организовати у присуству чланова Краљевског Дома у Нишу, у четвртак 19. јула, најпре организовањем хуманитарне позоришне представе у 18 часова у најрепрезентативнијем здању – Дому војске, а затим у 20:30 часова забавом која ће бити организована у кафеу „Вожд“ (близу стадиона Чаир), посвећеном Краљевској породици Карађорђевић.

Пријатељи и чланови нашег удружења из Ниша извешће позоришну представу под називом „И на том путу где су многи пали“ (о хероини Даници Марковић и жестини бугарске окупације у Првом светском рату), а сав приход од прилога и донација је намењен за лечење Александра Николића, студента Филозофског факултета у Нишу, одсек журналистика, који болује од леукемије.

Позивамо све чланове и пријатеље удружења да дођу на представу и помогну у прикупљању средстава за Александра и на тај начин најбоље обележе рођендан Његовог Величанства, спајајући културне, традиционалне и историјске вредности са хуманошћу, чији је Он заштитни знак.