Udruženje Kraljevina Srbija će 17. jula 2018. na različite načine širom zemlje i u rasejanju obeležiti Kraljev 73. rođendan, kako je to inače običaj u državama koje koje neguju monarhističke vrednosti i tradiciju.

   

Centralnu proslavu Kraljevog rođendana udruženje će organizovati u prisustvu članova Kraljevskog Doma u Nišu, u četvrtak 19. jula, najpre organizovanjem humanitarne pozorišne predstave u 18 časova u najreprezentativnijem zdanju – Domu vojske, a zatim u 20:30 časova zabavom koja će biti organizovana u kafeu „Vožd“ (blizu stadiona Čair), posvećenom Kraljevskoj porodici Karađorđević.

Prijatelji i članovi našeg udruženja iz Niša izvešće pozorišnu predstavu pod nazivom „I na tom putu gde su mnogi pali“ (o heroini Danici Marković i žestini bugarske okupacije u Prvom svetskom ratu), a sav prihod od priloga i donacija je namenjen za lečenje Aleksandra Nikolića, studenta Filozofskog fakulteta u Nišu, odsek žurnalistika, koji boluje od leukemije.

Pozivamo sve članove i prijatelje udruženja da dođu na predstavu i pomognu u prikupljanju sredstava za Aleksandra i na taj način najbolje obeleže rođendan Njegovog Veličanstva, spajajući kulturne, tradicionalne i istorijske vrednosti sa humanošću, čiji je On zaštitni znak.