Prijatelji našeg udruženja žele da vas pozovu na muzičko-scensku odu “Desanki za večnost – U čast izuzetnima – Jeleni Jovanović Žigon”, koja će se održati 10. aprila 2019. u 20:30 časova na maloj sceni Narodnog pozorišta – “Raša Plaović”. 

   

Premijera će se izvesti na godišnjicu smrti glumice Jelene Jovanović Žigon, čime će ova predstava dočarati veliki smisao i moć umetnosti. Uprkos tome što je Jelena Žigon pre godinu dana napustila scenu života, ona će se u punom sjaju lepote svoje duše pojaviti u glavnoj ulozi ove predstave . U predstavi će sa našom dragom Jelenom  sinhronizujući vreme prolaznosti i večnost onoga sveta nastupati njena ćerka Ivana Žigon. Ples ljubavi koja trijumfuje nad nepravdom rastanka otplesaće Željko Grozdanović i Malina Stanojković. Detinjstvo će igrati Jelenini unuci Anja i Stefan.

Ove večeri biće sasvim  vidljivo da je umetnost jača od smrti. Stihovi Desanke Maksimović u dramatizaciji Jelene Jovanović Zigon vratiće nas pra korenu stvaralaštva, poeziji u njenoj punoj čistoti, a neverovatni dar i pojava naše drage Jelene dokazaće da su lepota i ljubav neprolazni…

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.