У оквиру Удружења Краљевина Србија основан је Одбор Краљевине Србије за пројекте, истраживање и документацију (ОКСПИД) и одржана су прва 2 састанка овог тела.

   

ОКСПИД је основан 2. марта 2019. на састанку оджаном на Белом Двору. Г. Срђан Ћосић, председник одбора, је присутне упознао са структуром, циљевима, задацима и основним правцима деловања новоформираног тела. Састанак су посетили и поздравили потпредседник удружења, г. Саша Шушић и члан Управног одбора, г. Андрија Шошић.

Сви присутни су прихватили анганжман у одбору, након чега је донета и одлука да наредни састанак буде радни, са циљем  изградње капацитета чланова одбора, у форми обуке за припрему предлога пројеката и активно тражење потенцијалних донатора.

Други састанак Одбора оджан је 23. марта 2019. у Београду, а обуку из области припрема предога пројеката је спровео председник одбора, г. Ћосић, по светски признатим методологијама. Циљ обуке је да чланови одбора својим знањем у писању пројеката допринесу бољитку својих локалних заједница.

   

Галерија слика – ЛИНК