Повереништво Аустрија Удружења Краљевина Србија вас позива на хуманитарно вече за помоћ у лечењу Стефана Перендију, 9. децембра 2018. у 19 часова у ресторану Peperoncino, адреса: Stiegergasse 5a, Беч.

   

Стефан Перендија је оболео од Hodgkin лимфома типа NLPL. Пре успостављања дијагнозе Стефан је водио миран живот, био је у радном односу, посвећен обавезама, са многобројним интересовањима и плановима за будућност.

Први симптоми болести који су се јавили маја 2017. године били су бол у левом рамену и увећане лимфне жлезде на врату. Након бројних лекарских прегледа и безуспешних биопсија, у новембру 2017. године постављена је тачна дијагноза. Уследило је 12 хемиотерапија а затим још 20 зрачних терапија. ПЕТ скенер који је урађен у октобру 2018. године, после свих примењених терапија, дао је поражавајуће резултате, који нажалост говоре да је болест и даље веома активна.

Неопходно је брзо реаговати јер једину шансу за Стефанов опоравак пружа аутолога трансплатација матичних ћелија из периферне крви и лекови из групе Checkpoint инхибитора. Овај вид терапије, са великим процентом успешности, могуће је спровести у Немачкој, при чему је за лечење и боравак потребно прикупити значајан износ новчаних средстава. С тим циљем, породица и пријатељи покренули су акцију прикупљања средстава за лечење како би Стефану дали шансу за излечење и повратак нормалном начину живота.

Сви који су у могућности да помогну Стефану могу то урадити преко фондације „Буди хуман“ – слањем СМСа са садржином 567 на број 3030.

Детаље за уплате на рачун и е плаћање погледајте на сајту Фондације – ЛИНК