Gradski odbor Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija vas poziva na još jedno putovanje, 23. juna 2019. godine, gde će se obići Golubac, manastir Tumane, Viminacijum i Smederevo.. Detaljnije u nastavku teksta:

   

Poštovani prijatelji, nakon što smo se malo odmorili od vaskršnjeg putovanja u Carigrad, spremili smo vam jednodnevni izlet u Podunavlje. Povod za ovaj izlet našli smo u 560. godišnjici pada Smedereva, odnosno sloma srpske srednjevekovne države. Naš plan je da u nedelju, 23. juna 2019. godine, posetimo sada verovatno našu najlepšu tvrđavu, Golubac, zatim odemo do velike svetinje ovoga kraja, manastira Tuman, koji je po predanju podigao Miloš Obilić, da nastavimo do Viminacijuma, gde su boravili čak i rimski carevi, i da ovo lepo jednodnevno putovanje zaokružimo posetom Smederevu i Smederevskoj tvrđavi, čijom je predajom 20. juna 1459. srednjevekovna Srbija prestala da postoji.

Cena izleta iznosi 1600 dinara, a obuhvata usluge prevoza i stručnog vodiča, dok se ulaznice u Golubačku i Smederevsku tvrđavu, kao i Viminacijum plaćaju odvojeno. Ulaznica za Golubac iznosi 500 dinara, koliko košta i ulazak u Viminacijum, dok je cena ulaznice za Smederevsku tvrđavu 150 dinara. Ove destinacije se obilaze u pratnji lokalnih kustosa i vodiča.

Prijave se mogu vršiti na sledeće brojeve: 062 8047794 (Nenad) i 060 0162933 (Dejan).