ЊКВ Кнез Душан и Валери Де Музио ступили су у свету тајну брака у цркви Светог Ђорђа на Опленцу. Чланови Удружења Краљевина Србија имали су част да присуствују венчању.

    

Делегацију Удружења Краљевина Србија предводили су г. Андрија Шошић, потпредседник Управног одбора, г. Урош Парезановић, генерални секретар, г-ђица Кристина Ивљанин, председница Краљеве омладине и г. Срђан Радојевић, потпредседник Краљеве омладине.

Венчање су чинодејствовали Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован и Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Г. Иринеј. Младожењин кум био је његов најбољи пријатељ г-дин Александар Сенуи.

Венчању Кнеза Душана Карађорђевића (унука Њ.К.В. Принца Павла и Принцезе Олге, сина Њ.К.В. Принца Александра и Принцезе Барбаре) и госпођице Валери Де Музио, присуствовали су многи чланови и пријатељи Краљевске породице Карађорђевић из Србије и иностранства – мајка Принца Душана Њ.К.В. Принцеза Барбара, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина, Принц Филип и Принцеза Даница, Принц Мишел од Југославије, брат Принцезе Барбаре Принц Еуген од Лихтенштајна са супругом и децом Маријом, Аном и Јоханесом, Хелен вон Хабсбург, Гроф Игназ Вајт цу Теринг-Јетенбах са супругом Робинијом, Принц Тасило Фердинанд Метерних-Шандор, Александар и Рудолф од Лихтенштајна и Грофица Елизабета Кајндл-Шенборн.

Након венчања и вечере у Белом Двору, Њ.К.В. Престолонаследник Александар пожелео је младенцима добро здравље и дуг и срећан заједнички живот.

   

Knezevsko vencanje 2

   

Српског и лихтенштајнског порекла, након 11 година школовања у енглеским интернатима, Кнез Душан је завршио студије на Универзитету Мекгил у Монтреалу, стекавши диплому политичких наука и међународних односа. Након тога, одлучио је да проведе годину дана у Београду, где је учио српски и путовао широм Србије да би се поново повезао са својим наслеђем и коренима. Прво стажирање принца Душана било је у УНЕСКО-у, а затим је радио у Лореаловом одељењу за путовања и малопродају и у одељењу за маркетинг и комуникације компаније Еуроспорт. Након тога придружио се предузетничком пројекту у сектору авио карата, где је радио на стварању теретног чворишта у Јужној Америци. Принц Душан провео је 9 година радећи у Паризу и Њујорку у једној од водећих светских креативних мрежа бутика (ФРЕД & ФАРИД), која је специјализована за друштвена, садржајна и техничка решења за брендове, радећи на разним међународним брендовима, и сарађујући са водећим личностима у дигиталној уметности, музици, моди, фотографији, политици и спорту.

Италијанског порекла са очеве стране, и мађарског са мајчине, госпођица Валери Де Музио је одрасла у Њу Џерсију и провела последњих 25 година у Њујорку. Након похађања Модног института за технологију у Њујорку, стекла је дугогодишње интердисциплинарно искуство у модном оглашавању, уредништву и односима с јавношћу. Била је менаџер за односе с јавношћу у компанији Гучи, као и уредник за модно тржиште часописа Харперс Базар.

   

Галерија слика – ЛИНК