Gradski odbor Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija vas poziva na naše najznačajnije putovanje ove godine, pod nazivom „STAZAMA SOLUNACA“.

    

Ove godine se navršava tačno 100 godina od proboja Solunskog fronta, a mi smo rešili da na samu stogodišnjicu proboja, 15. i 16. septembra 2018. godine, posetimo najvažnija mesta na Solunskom frontu i poklonimo se senima naših slavnih predaka.

Posetićemo Bitolj, prvi oslobođeni grad Kraljevine Srbije nakon Albanske golgote i dolaska naše vojske na Solunski front, kao i naše vojničko groblje u ovom gradu.

Odatle odlazimo na planinu Kajmakčalan, sa grčke strane, gde su naši preci vodili strahovite borbe protiv snaga Centralnih sila, gde imamo u planu pešačenje od ski-centra Voras do mauzoleja srpskim ratnicima na samom vrhu Kajmakčalana.

Nakon obilaska Kajmakčalana odlazimo na noćenje u letovalištu Paralija.

Narednog dana u jutarnjim časovima napuštamo Paraliju i odlazimo u Solun na najveće srpsko vojničko groblje, Zejtinlik, gde ćemo odati počast srpskim ratnicima. Nakon posete Zejtinliku, putnicima dajemo slobodno vreme do popodne za obilazak Soluna, odakle ćemo krenuti za Kruševac oko 17:00 po grčkom vremenu.

Cena aranžmana iznosi 55€ i obuhvata prevoz, noćenje u Paraliji i usluge vođenja. Omogućeno je plaćanje na rate, a predviđeni tempo plaćanja je sledeći:

25€ prilikom prijave
10€ do 20. jula
10€ do 20. avgusta
10€ do 10. septembra

Prijavu za putovanje možete izvršiti pozivom na broj 060/0162933 (Dejan Bogdanović) ili slanjem poruke u inboks stranice Kraljevina Srbija Rasinski okrug ( LINK ), a plaćanje se vrši kod koordinatora Udruženja za Rasinski okrug, g-dina Dejana Bogdanovića. Spisak putnika će se formirati po redosledu uplata.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 40. Broj mesta je ograničen.

Udruženje Kraljevina Srbija zadržava pravo izmene programa puta usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granicama, gužva u saobraćaju i dr.). Udruženje zadržava pravo izmene programa i korekcije cena usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika, kao i pravo otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana pre polaska. U slučaju otkazivanja od strane putnika na manje od 15 dana pre polaska, Udruženje zadržava novac dat prilikom prijave. Međunarodno putno osiguranje je obavezno, a možete ga pribaviti sami ili preko nas po ceni od 200 dinara.

Smeštaj u Paraliji je obezbeđen u 4-krevetnim studijima (Hotel Germany, ukupno 16 mesta) i 5-krevetnim apartmanima (Haus Olymp, ukupno 35 mesta).

   

Fejsbuk događaj sa informacijama – LINK