Градски одбор Крушевац Удружења Краљевина Србија вас позива на наше најзначајније путовање ове године, под називом „СТАЗАМА СОЛУНАЦА“.

    

Ове године се навршава тачно 100 година од пробоја Солунског фронта, а ми смо решили да на саму стогодишњицу пробоја, 15. и 16. септембра 2018. године, посетимо најважнија места на Солунском фронту и поклонимо се сенима наших славних предака.

Посетићемо Битољ, први ослобођени град Краљевине Србије након Албанске голготе и доласка наше војске на Солунски фронт, као и наше војничко гробље у овом граду.

Одатле одлазимо на планину Кајмакчалан, са грчке стране, где су наши преци водили страховите борбе против снага Централних сила, где имамо у плану пешачење од ски-центра Ворас до маузолеја српским ратницима на самом врху Кајмакчалана.

Након обиласка Кајмакчалана одлазимо на ноћење у летовалишту Паралија.

Наредног дана у јутарњим часовима напуштамо Паралију и одлазимо у Солун на највеће српско војничко гробље, Зејтинлик, где ћемо одати почаст српским ратницима. Након посете Зејтинлику, путницима дајемо слободно време до поподне за обилазак Солуна, одакле ћемо кренути за Крушевац око 17:00 по грчком времену.

Цена аранжмана износи 55€ и обухвата превоз, ноћење у Паралији и услуге вођења. Омогућено је плаћање на рате, а предвиђени темпо плаћања је следећи:

25€ приликом пријаве
10€ до 20. јула
10€ до 20. августа
10€ до 10. септембра

Пријаву за путовање можете извршити позивом на број 060/0162933 (Дејан Богдановић) или слањем поруке у инбокс странице Краљевина Србија Расински округ ( ЛИНК ), а плаћање се врши код координатора Удружења за Расински округ, г-дина Дејана Богдановића. Списак путника ће се формирати по редоследу уплата.

Минимални број путника за реализацију програма је 40. Број места је ограничен.

Удружење Краљевина Србија задржава право измене програма пута услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама, гужва у саобраћају и др.). Удружење задржава право измене програма и корекције цена услед недовољног броја пријављених путника, као и право отказивања путовања најкасније 5 дана пре поласка. У случају отказивања од стране путника на мање од 15 дана пре поласка, Удружење задржава новац дат приликом пријаве. Међународно путно осигурање је обавезно, а можете га прибавити сами или преко нас по цени од 200 динара.

Смештај у Паралији је обезбеђен у 4-креветним студијима (Hotel Germany, укупно 16 места) и 5-креветним апартманима (Haus Olymp, укупно 35 места).

   

Фејсбук догађај са информацијама – ЛИНК