У оквиру Акције подизање споменика Краљу Петру Првом Ослободиоцу у Сремској Митровици под називом „Петрових 800“, у недељу, 9. јуна ће у овом граду бити одржана промоција књиге Милана Богојевића „Краљ Александар Карађорђевић – жртва завере“ .

   

Поред аутора о књизи ће говорити и г. Михаило Меденица, новинар, г. Марко Јеремић, новинар и г. Немања Девић, историчар.

У Иницијативном одбору за подизање споменика Краљу Петру у Сремској Митровици су г. Предраг Меденица, председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија, г. Драган Божић, члан Извршног одбора и г. Борислав Андрић, председник Месног одбора Удружења Краљевина Србија из Лаћарка.

На ову идеју подизања споменика се дошло отуда што град на Сави спада у групу оних који се нису достојно одужили најомиљенијом савременом српском владару који уједно има и највеће заслуге за довршетак процеса уједињења Срема, Баната, Бачке и Барање са Краљевином Србијом а саму иницијативу је покренуо уредник Сремских новина г. Стево Лапчевић.

Оквирна цена израде споменика износи 800.000 динара.

Идеја је била да се новац за израду не тражи од града или државе, већ да се позове 800 људи који би уплатили симболичних 1000 динара (око 10 евра, за оне из иностранства) те да тако Краљу који је био народни и који је делио судбину истог, тај исти народ подигне споменик.

Број рачуна у Комерцијалној банци је : 205-0000000203817-28 а власник рачуна је Удружење грађана „Културни клуб Црњански“ преко којег се врши највећи део активности.

Писац Милан Богојевић се одрекао прихода од продаје књиге на промоцији, која је заказана за 20 часова у Читаоници библиотеке, у корист подизања споменика те је тиме стао у ред Петрових 800 јунака.

Позивамо чланове и пријатеље Удружења Краљевина Србија да својим присуством и прилогом подрже Акцију.

Више о Акцији можете видети на Фб страници ЛИНК

БУДИМО ПЕТРОВИХ 800 ЈУНАКА!

   

promocija