О нама

КО СМО МИ?

Удружење Краљевинa Србијa је основала група студената Београдског Универзитета 2008. године под именом Краљева омладина, каo нестраначко, невладино и непрофитно удружење, под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александра, са примарним циљем обнове монархије у Србији.

Ова група младих људи, уверена да успостављање монархије може помоћи Србији, успела је да својим активностима и позитивним деловањем, подстакне како млађу тако и старију популацију грађана да јој се придружи.

Управо због жеље великог броја људи старијих од 26 година да се укључе у рад за обнову монархије, Краљева омладина од јануара 2010. наставља да делује као подмладак веће организације, отворене за све – Удружења Краљевина Србија. Од оснивања до данас, наше Удружење је постало највеће монархистичко удружење у Србији са сталним растом броја чланова. Тренутно Удружење броји преко 20.000 чланова, махом млађих од 35 година, који су организовани у преко 80 одбора и повереништава широм Србије.

ШТА ЖЕЛИМО ДА УРАДИМО?

Залажемо се за Краљевину Србију као уставну парламентарну монархију, са ЊВ Краљем Александром II Карађорђевићем на челу државе. Краљевину, која је демократско и отворено друштво, правна и социјално одговорна држава. За Краљевину која подстиче домаћу привреду, висок животни стандард, културу, екологију, научно-технолошки развој и улаже у своју будућност.

Према последњем истраживању јавног мњења, 39.7% грађана Србије подржава обнову уставне парламентарне монархије, што ову опцију чини водећом у нашем друштву и то без икакве медијске кампање.

Уз такву подршку, Удружење се у свом раду користи искључиво позитивним деловањем, не прихватајући насилне и недемократске методе. Позитивном кампањом, промотивним активностима и хуманитарним радом, приближавамо грађанима идеју уставне парламентарне монархије као циља коме тежимо.

Сталан рад на изградњи инфраструктуре Удружења, оснивање нових одбора, уз јачање постојећих, како у организационом смислу тако и у броју чланова, треба да доведе до стварања јаке мрежа Удружења која може изнети велику кампању за обнову уставне парламентарне монархије.

Залажемо се за стварање монархистичког кокуса у Скупштини Србије у који ће се укључити сви посланици монархисти, без обзира којој политичкој странци припадају, а који ће подржати обнову Краљевине Србије.

Како је Круна изнад страначких и свих других подела у друштву, тако и наше Удружење окупља све грађане, без обзира на њихову политичку, националну или верску припадност. Сматрамо да само таквим деловањем, јединствени можемо будућност наше државе учинити бољом!

КРУНИШИМО СРБИЈУ!!!