O nama

KO SMO MI?

Udruženje Kraljevina Srbija je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima i pozitivnim delovanjem, podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da joj se pridruži.

Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije, otvorene za sve – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, naše Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim rastom broja članova. Trenutno Udruženje broji preko 20.000 članova, mahom mlađih od 35 godina, koji su organizovani u preko 80 odbora i povereništava širom Srbije.

ŠTA ŽELIMO DA URADIMO?

Zalažemo se za Kraljevinu Srbiju kao ustavnu parlamentarnu monarhiju, sa NjV Kraljem Aleksandrom II Karađorđevićem na čelu države. Kraljevinu, koja je demokratsko i otvoreno društvo, pravna i socijalno odgovorna država. Za Kraljevinu koja podstiče domaću privredu, visok životni standard, kulturu, ekologiju, naučno-tehnološki razvoj i ulaže u svoju budućnost.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, 39.7% građana Srbije podržava obnovu ustavne parlamentarne monarhije, što ovu opciju čini vodećom u našem društvu i to bez ikakve medijske kampanje.

Uz takvu podršku, Udruženje se u svom radu koristi isključivo pozitivnim delovanjem, ne prihvatajući nasilne i nedemokratske metode. Pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, približavamo građanima ideju ustavne parlamentarne monarhije kao cilja kome težimo.

Stalan rad na izgradnji infrastrukture Udruženja, osnivanje novih odbora, uz jačanje postojećih, kako u organizacionom smislu tako i u broju članova, treba da dovede do stvaranja jake mreža Udruženja koja može izneti veliku kampanju za obnovu ustavne parlamentarne monarhije.

Zalažemo se za stvaranje monarhističkog kokusa u Skupštini Srbije u koji će se uključiti svi poslanici monarhisti, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju, a koji će podržati obnovu Kraljevine Srbije.

Kako je Kruna iznad stranačkih i svih drugih podela u društvu, tako i naše Udruženje okuplja sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Smatramo da samo takvim delovanjem, jedinstveni možemo budućnost naše države učiniti boljom!

KRUNIŠIMO SRBIJU!!!