Андрија Шошић

Андрија Шошић – Рођен 25. августа 1989. године у Крушевцу где је завршио основну и средњу Медицинску школу. Два пута учествовао на републичком такмичењу из Прве помоћи. У Београду завршио Високу Здравствену школу струковних студија, одсек Радиологија.

На факултету наставља хуманитарни рад у склопу парламента и вишеструки је добровољни давалац крви. Бави се националном историјом и колекционарством, спроводи у дело свој пројекат дигитализације споменика учесницима Првог светског рата из Србије. Аутор је изложби „Испуњен завет“ посвећене преносу посмртних остатака чланова Краљевског дома, и аутор излозби на Краљевском Двору „Краљевска писма“, „Краљевски намештај“, „Венчање Краља Александра и Краљице Марије“ и „Краљевске свечаности“, и аутор књигa „Србија у Првом светском рату, хронологија дешавања“ и збирка песама „Лутање“.

Члан Удужења Краљева Омладина постаје 2009. године, исте године изабран је за Координатора волонтера на Краљевском двору . Почетком 2010. године изабран је за председника Краљеве Омладине за Београд , а половином 2010.године за председника Краљеве Омладине за Србију и члана Управног одбора. За члана Управног Одбора удружења Краљевина Србија изабран је у јануару 2015. године. Од 2011. године радио је на Краљевском Двору у Фондацији ЊКВ Принцезе Катарине до 2014. године, од 2014. године ради као асистент протокола Краљевског Двора. За време рада на Краљевском Двору учествовао је у протоколу сахране Кнеза Павла , Кнегиње Олге и Кнежевића Николе на Опленцу . Такође учествовао у протоколу преноса и сахране ЊВ Краља Петра II, Краљице Марије, Краљице Александре и Краљевића Андреја и био један од најистакнутијих у организацији.