Andrija Šošić

Andrija Šošić – Rođen 25. avgusta 1989. godine u Kruševcu gde je završio osnovnu i srednju Medicinsku školu. Dva puta učestvovao na republičkom takmičenju iz Prve pomoći. U Beogradu završio Visoku Zdravstvenu školu strukovnih studija, odsek Radiologija.

Na fakultetu nastavlja humanitarni rad u sklopu parlamenta i višestruki je dobrovoljni davalac krvi. Bavi se nacionalnom istorijom i kolekcionarstvom, sprovodi u delo svoj projekat digitalizacije spomenika učesnicima Prvog svetskog rata iz Srbije. Autor je izložbi „Ispunjen zavet“ posvećene prenosu posmrtnih ostataka članova Kraljevskog doma, i autor izlozbi na Kraljevskom Dvoru „Kraljevska pisma“, „Kraljevski nameštaj“, „Venčanje Kralja Aleksandra i Kraljice Marije“ i „Kraljevske svečanosti“, i autor knjiga „Srbija u Prvom svetskom ratu, hronologija dešavanja“ i zbirka pesama „Lutanje“.

Član Uduženja Kraljeva Omladina postaje 2009. godine, iste godine izabran je za Koordinatora volontera na Kraljevskom dvoru . Početkom 2010. godine izabran je za predsednika Kraljeve Omladine za Beograd , a polovinom 2010.godine za predsednika Kraljeve Omladine za Srbiju i člana Upravnog odbora. Za člana Upravnog Odbora udruženja Kraljevina Srbija izabran je u januaru 2015. godine. Od 2011. godine radio je na Kraljevskom Dvoru u Fondaciji NjKV Princeze Katarine do 2014. godine, od 2014. godine radi kao asistent protokola Kraljevskog Dvora. Za vreme rada na Kraljevskom Dvoru učestvovao je u protokolu sahrane Kneza Pavla , Kneginje Olge i Kneževića Nikole na Oplencu . Takođe učestvovao u protokolu prenosa i sahrane NjV Kralja Petra II, Kraljice Marije, Kraljice Aleksandre i Kraljevića Andreja i bio jedan od najistaknutijih u organizaciji.