Stefan Milanović

Stefan Milanovic

Upoznajte Stefana Milanovića, rođenog 13. avgusta 1992. godine u Ćupriji, sa korenima u mirnom selu Raševica kod Paraćina. Njegovo akademsko putovanje započelo je u Potočcu tokom osnovnog obrazovanja, nakon čega se preselio u Beograd 2006. godine, gde je nastavio srednjoškolsko obrazovanje.

Godine 2011, Stefan je diplomirao u Geodetskoj tehničkoj školi u Beogradu, označavajući početak njegovih akademskih dostignuća. Dodatno je obogatio svoje znanje sticanjem diplome iz geologije na Rudarsko-geološkom fakultetu 2018. godine.

Ista godina donela je značajne lične događaje, jer je preuzeo uloge supruga i oca. Uprkos njegovom obimnom angažmanu u građanskim aktivnostima, Stefan zadržava nepristrasan stav, ne povezujući se ni sa jednom političkom strankom, pokretom ili organizacijom.

Stefanovo putovanje sa Udruženjem Kraljevina Srbija počelo je 17. juna 2010. godine, oblikujući njegovu posvećenost njihovim ciljevima. Od novembra 2011. do februara 2013. godine, obavljao je funkciju predsednika Kraljeve omladine za Beograd, da bi potom preuzeo predsedničku dužnost omladine na nivou celog udruženja.

Sa izuzetnim veštinama komunikacije i saradnje, Stefan tečno govori engleski jezik. Trenutno rukovodi IT sektorom na Kraljevskom dvoru, ulogu koju obavlja sa posvećenošću.

Njegovo putovanje sa Udruženjem Kraljevina Srbija se nastavilo, svedočeći njegovom izboru za predsednika Kraljeve omladine 2014. godine, sa ponovnim izborima 2016. godine. Naredne godine svedoče o Stefanovom usponu unutar udruženja, od člana Upravnog odbora 2018. godine do potpredsednika 2020. godine, uz reizbor 2022. godine.

Od 2013. godine, Stefan neumorno koordinira volonterske aktivnosti u podršci Kraljevskom domu, pokazujući svoje posvećenje izvan zvaničnih uloga. Njegovo raznoliko učešće uključuje angažovanje u humanitarnim aktivnostima, prijemima, konferencijama i organizacionim naporima u vezi sa značajnim događajima poput državnih sahrana i proslava.

Stefan je aktivno učestvovao u inicijativama kao što je kampanja za promenu Ustava Republike Srbije u Ustav Kraljevine Srbije u novembru 2016. godine.

Ukratko, Stefan Milanović nije samo profesionalac u oblasti IT-ja; on je posvećena osoba koja značajno doprinosi Udruženju Kraljevina Srbija i njihovim plemenitim ciljevima.