Programska načela

Vizija Udruženja Kraljevina Srbija

Zalažemo se za Kraljevinu Srbiju kao ustavnu parlamentarnu monarhiju, sa NjV Kraljem Aleksandrom II Karađorđevićem na čelu države. Kraljevinu, koja je demokratsko i otvoreno društvo, pravna i socijalno odgovorna država. Za Kraljevinu koja podstiče domaću privredu, visok životni standard, kulturu, ekologiju, naučno-tehnološki razvoj i ulaže u svoju budućnost.

Programska načela i ciljevi delovanja

  1. Smisao, razlog formiranja i prvenstveni cilj Udruženja Kraljevina Srbija je ponovno uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji, sa naslednim monarhom iz Dinastije Karađorđević, shodno važećem Pravilniku Kraljevskog Doma.
  1. Svoje delovanje Udruženje Kraljevina Srbija utemeljiće na poštovanju i uvažavanju svakog nacionalnog i verskog opredeljenja građana. To delovanje ne može biti upereno protiv pojedinca ili neke grupe građana.
  1. Članovi Udruženja Kraljevina Srbija mogu biti i stranački opredeljeni, ali se zabranjuje direktna ili indirektna promocija i realizacija bilo kakvih stranačkih načela i ciljeva.
  1. Udruženje Kraljevina Srbija će stalno i primereno delovati u domaćoj i međunarodnoj javnosti kako bi se vlasti, građanima Srbije i čitavom svetu dokazala ispravnost stavova monarhista, i prenela čvrsta uverenja da je Kraljevina pod dinastijom Karađorđevića bolji put Srbije u budućnost.
  1. Udruženje Kraljevina Srbija će kroz svoje delovanje razvijati duh demokratije, tolerancije, poštovanja i uvažavanja.
  1. Udruženje Kraljevina Srbija će uspostavljati tesne kontakte sa evropskim monarhijama i ukazivati na njihova iskustva u organizaciji državnog uređenja i na kvalitet života njihovih građana.
  1. Udruženje Kraljevina Srbija će uspostavljati stalne veze sa dijasporom i organizovati zajedničke akcije na vaspostavljanju ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji.
  1. Udruženje Kraljevina Srbija se zalaže za opšti preporod društva i države u ekonomskom, prosvetnom i kulturnom smislu u skladu sa svojom istorijom i tradicijom, a imajući u vidu savremene tokove razvoja ljudskog društva.
  1. Rad Udruženja Kraljevina Srbija je javan i ono će rezultate svake akcije dostavljati medijima, kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, Krunskom Savetu i svim drugim zainteresovanim subjetima.
  1. Zalaganjem za ponovno uspostavljanje nasilno i nelegitimno prekinute ustavne parlamentarne monarhije, Udruženje Kraljevina Srbija se zalaže za stabilan i miran razvoj države Srbije.