Активности одбора Удружења Краљевина Србија на помоћи становништву Србије угроженом поплавама. У тескту можете наћи контакте коме да се обратите у појединим местима за доставу хуманитанре помоћи и за учествовање у активностима одбране. (Текст ће бити ажуриран како добијемо нове информације)

    

[slideshow id=164]

ГО БЕОГРАД је организовао прикупљање хуманитанре помоћи у канцеларији Удружења, радним данима од 17 до 20 часова адреса: Славија, Београдска 18/4, први спрат. Велике количине помоћи су већ прикупљене. Чланови ГО Београд су такође помагали у припреми насипа код Макиша и волонтирали по прихватним центрима. 19. маја спремљена прва тура хране за волонтере који пуне џакове на Макишу! Ова активност се наставља наредних дана! Чланови ГО Београд учествовали су у постављању насипа на Земуну, који је за сад обезбеђен, као и на пуњењу џакова с песком на Макишу и другим локацијама. 20. маја настављена је акција прикупљања хране за волонтере, чланови ГО Београд направили су око 400 сендвича! Чланови ГО Београд Удружења учествовали су 24. маја у радној акцији у рашчишћавању Крупња од последица катастрофалних поплава које су погодиле ово место.

ОО ИНЂИЈА – Чланови су од првог позива на терену! У петак смо испоручили скромну хуманитарну помоћ , јуче је донација била већа а надамо се да ћемо и у наредним данима успети да обезбедимо намирнице за оне којима је помоћ преко потребна. За свие који желе да допреме хуманитарну помоћ, објављујемо број телефона Милице Бајић, нашег координатора за прикупљање хуманитарне помоћи ( 069 151 02 18 ), којој је потребно да се јавите. У сарадњи са ОКУД „Инђија“ 20. маја у периоду од 8 до 23 часа, организује се прикупљање помоћи у виду глаширане воде, одеће, обуће, средстава за личну хигијену, ћебади, хране,  пелена, хране за бебе, у просторијама ОКУД-а „Инђија (поред Ватрогасног дома).

ГО СУБОТИЦА – Неколико наших чланова добровољно је отишло за Сремску Митровицу где је помагало на постављању насипа од џакова и дежурстава на бедему, и још увек су тамо.
Помоћ прикупљена у претходна 2 дана ће се преко цркве дистрибуиати на угрожена подручја. Од сутра ће се помоћ скупљати у центру Суботице у мењачници „Bucks.  Г.О. Суботица однео је 20. маја део прикупљене помоћи угроженом становништву од поплава у просторије суботичке епархије. Акција прикупљања помоћи се наставља у просторијама мењачнице Bucks, Корзо 7 Б, Суботица.

ОО ВЕЛИКА ПЛАНА је организовао прикупљање помоћи у виду намирница, скупљено је сдоста гардеробе, ћебади, средстава за личну хигијену, пелена и хране за најмлађе. Све прикупљене намирнице су дистрибуиране преко Црвеног крста В.Плана и стигле су до оних којима су најпотребније. Прикупљања наведених средстава ће бити и наредних дана у канцеларији ОО Велика Плана, улица Милоша Великог 83 а ( Изнад Дунав осигурања, улаз за Телеком) у времену од 10 до 13 часова, свакога дана.
Чланови ОО Велика Плана су узели учешћа и у подизању одбрамбених бедема, како би се зауставила водена бујица.  19. маја однета помоћ у виду воде, пелена и средстава за личну хигијену болници „Стефан Високи“.

ОО ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ испоручио је данас прикупљену помоћ, намењену угроженом становништву у поплавама, на пункту у просторијама Културног Центра у Великом Градишту где се акција прикупљања данас наставља до 20 часова као и од сутра, па надаље од 8 до 15 часова. Молимо све грађане да наставе са прикупљањем помоћи и достављају је на за то одговарајуће пунктове. Наставићемо са овом акцијом те обавештавамо грађане који нису у могућности да помоћ доставе сами да се јаве председнику Одбора Ивану Величковићу на 0698433640 и 0606762940 како би организовали пребацивање помоћи на одговарајуће место.

Чланови ОО АРИЉЕ су се волонтерски укључили у помоћ угроженом становништву, као и у прикупљање и сортирање хуманитарне помоћи.  Позивамо чланове Удружења КС, симпатизере, али и остале грађане добре воље да се придруже акцији и дају свој допринос и сутра у просторијама Црвеног крста у Ариљу. Најнеопходнија су средства за хигијену, конзервирана храна, вода и све за бебе.

Чланови ОО КОЦЕЉЕВА и повереништва ШАБАЦ су учествовали у дистрибуцији помоћи коју су донирали Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина.

ГО КРАЉЕВО И ПОВЕРЕНИШТВО ТОПОЛА су помагали у дистрибуцији помоћи коју су Њихова Краљевска Височанства допремили за угрожена места у Тополи. Активности ГО Краљево и клуба америчког фудбала „Краљевске круне“ Краљево, на организовању помоћи у њиховом граду, можете пратити на линку https://www.facebook.com/events/778601388841058/?ref_newsfeed_story_type=regular

ОО ПЛАНДИШТЕ – чланови су се међу првима одазвали позиву за помоћ у изградњи бедема код Шапца.

СТАРА ПАЗОВА – чланови повереништва су помагали у изградњи бедема код Сремске Митровице и поручују свима да, уколико буде потребе да се опет иде у Митровицу, због доласка новог поплавног таласа, се јаве на број 062 341 801. До тад јавите се месним заједницама и помозите у прикупљању помоћи. Такође, повереништво Стара Пазова је организовало прикупљање помоћи.

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – чланови повереништва даноноћно дежурају на бедему у одбрани свог града од Саве и пребацују се и на друга места где је потребна изградња насипа.

Повереништво ПРИЈЕДОР је делило помоћ поплављеним породицама у њиховом месту.

ГО ВРШАЦ – чланови Удружења сакупили су велику количину помоћи за угроженеѕ а у суботу су били у Шапцу, Богатићу и Црној Бари.

ОО БОР – 19. маја донирао је храну, воду, средства за хигијену, пешкире и постељину локалном Црвеном крсту. Чланови такође учествују у спасавању и волонтирају у Црвеном крсту.

Повереништво ЋУПРИЈА у одбрани њиховог места од поплаве https://www.facebook.com/kscuprija/posts/624444847636775

КРУШЕВАЦ – ГО Крушевац је 18. маја одржао конститутивну скупштину која је имала хуманитарни карактер и на којој су скупили знатна средства. У понедељак 19. маја, од прикупљених новчаних средстава купљена је велика количина воде за пиће, прибора за личну хигијену и дезинфекцију, који су поред веће количине прикупљене гардеробе предати Црвеном крсту Крушевац.

Цела галерија слика:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.669756093059689.1073741967.221446871223949&type=3&uploaded=34