Њ.К.В. Престолонаследник Александар II упутио је апел члановима и симпатизерима Удружење Краљевина Србија које ради под његовим патронатом да се јаве Сектору за ванредне ситуације и штабовима за заштиту од поплава у целој земљи, да им се ставе на располагање  и пруже максималну подршку и помоћ  онолико колико је то у њиховим могућностима, како би помогли суграђанима који су у невољи.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II, у име своје породице и у своје лично име изразио је велику забринутост због тешке ситуације у којој су се нашли грађани Србије и Републике Српске због временских непогода претходних дана. Престолонаследник Александар је у име своје породице и у своје лично име изразио саучешће породицама жртава које су страдале у воденој стихији.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II је истакао:

„Веома сам забринут због тешке ситуације у којој се налазе грађани наше земље. Апелујем на све грађане да имају свест да су њихови животи најважнији и да у складу са тим прате упутства и налоге надлежних служби, јер сваки материјални губитак можемо надокнадити заједничким трудом и радом. Надам се да ће у овом периоду велике кризе, изазване елементарним непогодама, и међународна заједница одреаговати савесно и ефикасно у пружању неопходне помоћи и подршке. Моја породица и ја уложићемо све своје напоре да у овој тешкој ситуацији помогнемо грађанима Србије и Републике Српске.“

Њ.К.В. Престолонаследник Александар II и Њ.К.В. Принцеза Катарина су у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације упутили помоћ градској општини Обреновац у виду хране.

Престолонаследник Александар  упутио је апел члановима и симпатизерима Удружење Краљевина Србија које ради под његовим патронатом да се јаве Сектору за ванредне ситуације и штабовима за заштиту од поплава у целој земљи, да им се ставе на располагање  и пруже максималну подршку и помоћ  онолико колико је то у њиховим могућностима, како би помогли суграђанима који су у невољи.

   

– ИНФОРМАЦИЈЕ И ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОМОЋ ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА У СРБИЈИ – https://www.mup.gov.rs/

– SMS за помоћ поплављенима на број 1003 (цена 100 дин, важи за све три мобилне мреже)

– Влада Републике Србије отворила је динарски (840-3546721-89, сврха уплате: отклањање последица ванредних околности – поплаве) и девизни рачун (01-504619-100193230-000000-0000) на који заинтересовани могу да уплаћују помоћ намењену пострадалима у поплавама – https://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=209761