Удружење Краљевина Србија под покровитељсвом ЊКВ Престолонаследника Александра честита свим својим члановима и симпатизерима као и свим монархистима и људима добре воље православне вероисповести који поштују Јулијански календар најрадоснији хришћански празник Божић, традиционалним поздравом: Мир Божији! Христос се роди!

Желимо вам свако добро од Господа, као и да вам Господ подари истинску љубав и срећу и успех  сваком погледу вашег живота. У наступајућим данима у 2023. години потрудите се да  превазиђете све  тешкоће  и унапредите себе у  стремљењу да будемо бољи људи, угледајући се на вредности које нам је отавио  наш спаситељ чије рођење данас славимо.

Ми као монархисти у свом животу и раду наилазимо  на посебна искушења која из дана у дан преиспитују  нашу оданост идеји која нас је окупила. Као добри хришћани морамо знати да поштујемо традициналне вредности и поредак за који се залажемо. Пета божија запсовест каже: “Поштуј оца својега и матер свју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.“ . Стога ми немамо дилему како треба да се понашамо и опходимо у своме раду и труду да очувамо дух монархзма у нашем народу као и ко има право од Бога и позвање да буде обновитељ тог поретка.

Поштујемо слободу појединца да доноси своје одлуке за које ће бити одговоран и пред својом савешћу тако и пред целокупним нашим  народом. Све оне који мешетаре и своју срећу и личну корист граде на туђој патњи и несрећи, најоштрије осуђујемо и поручујемо им да се  на тај начин не могу псостићи никакви трајни циљеви ни успеси, ма колико им се можда чинило да су том тренутку постигли некакве резултате. Њихова себичност показује да мисле само о свом приватном интересу  и да им светиња  монархистичке идеје није ни мало блиска. Злоупотребљавајући на тај начин своју позицију  чине немерљиву штету  овој племенитој идеји.

Наше Удружење постоји и ради већ више од 14 година. Време и околности у коме је настало, развијало се и радило нису исти као тренутак у коме данас живимо. Из тог разлога неопходне су промене  које ће нам омогућити да успешно наставимо своју мисију коју смо прихватили и за коју се залажемо. Одлуке које смо донели и кораке које смо предузели сматрамо да су неопходне и да ће допринети  успешном наставку нашег рада. Неодговорност, занемаривање дужности и политиканство више неће бити толерисано, без обзира од кога долази и иза чијег имена се крије. Лични интереси појединаца, сујета и неостварене амбиције не могу бити препрека ка успешном раду наше организације.

У наредном периоду очекује нас много рада и труда и доста важних и тешких одлука. Ми смо спремни тај терет изнесемо заједно са нашим високим покроитељем ЊКВ Престолонаследником Александром како би заједно  дошли до конанног остварења наших идеала- поновног успоставњаеа уставне парламентарне монархије у Србији.

У Београду, о Божићу 2022. лета господњег

Милош Павковић с.р.

Председник Удружења Краљевина Србија

 

Посланница Божић Председник 2022