27.априла 2014 у препуној сали Соколског дома одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Ариље Удружења Краљевина Србија.

     

 [slideshow id=151]

Скупштина је започела интонирањем изворне верзије химне „Боже правде“. Након тога се присутнима обратио председник привременог управног већа Удружења Краљевина Србија г-дин Марио Мајсторовић, који је окупљенима говорио о раду и активностима Удружења, као и о потреби за васпостављањем уставне парламентарне монархије у Србији и свим предностима монархистичког државног уређења.

Свечаност је својим говором увеличао изасланик Његовог Преосвештенства Владике шумадијског Г. Јована, Отац Тимотеј. Гостима се потом обратио и председник Извршног одбора Удружења, господин Саша Шушић. У оквиру уводног дела програма емитован је и промотивни филм Удружења Краљевина Србија.

Потом се прешло на радни део седнице у коме су изабрани руководиоци новооснованог одбора. За председника Општинског одбора у Ариљу изабран је г-дин. Милош Исаковић, за потпредседника г-дин. Мишо Радоњић, док је за секретара изабранa г-ђица. Марија Алексић. Чланови сталног састава одбора су г-ђица. Виолета Мићовић и господа Бобан Василић, Миломир Јанковић и Првослав Буквић.

Изабрано је и руководство Краљеве омладине, за председника је изабран господин Марко Вукајловић, а за потпредседника г-дин. Милош Јаковљевић.

По завршетку изборног дела скупштине, Општинском одбору је свечано уручена застава, а новоизабрано руководство је на поклон добило значке Удружења, а окупљенима се обратио и председник ОО Ариље, господин Милош Исаковић, који је говорио о будућим плановима одбора.

Честитамо ариљском одбору уз искрене жеље да наставе успешан рад на остварењу нашег циља – васпостављању Краљевине Србије!

Снимак са оснивачке скупштине погледајте на званичном Јутјуб каналу Удружења Краљевина Србија на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=f0IvwlaPkPQ&feature=youtu.be

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни на линку:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.660814383953860.1073741963.221446871223949&type=1