У суботу, 8. новембра 2014. године, на Митровдан, навршило се 96 година од ослобођења Инђије у Великом рату, што је Општински одбор Удружења Краљевина Србја достојно обележио!

    

1

ОО Инђија је као и сваке године, у сарадњи са општином Инђија, на свечани начин обележио овај изузетно важан дан за њихов град.

Ове године програм обележавања је почео литургијом у храму Ваведења Пресвете Богородице.

Након Свете литургије свечана поворка кренула је од храма кроз централне градске улице до парка Краљице Марије, где су шест свештеника Српске православне цркве служила помен ослободиоцима, а потом су представници општине Инђија, Удружења Краљевина Србија и Савеза потомака ратника Србије 1912.-1920. године положили венце на споменик Краљу Петру Првом Великом Ослободиоцу.

У уметничком програму су учествовали сјајни малишани из ОКУД-а Инђија, КУД-а Чигра из Љукова и КУД-а Др Ђорђе Натошевић из Новог Сланкамена.

1 (1)

Ове године је по први пут служен помен потпоручнику Јулију Вапи, команданту те славне чете 7. пука српске војске, која је у име Врховне команде, после 50 дана даноноћног напредовања од Битоља, на Митровдан 1918. године, ослободила Инђију !

Удружење Краљевина Србија се захваљује свима који су дали свој допринос у овој данашњој свечаности !

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/L531Mh