У организацији Општинског одбора Коцељева Удружења Краљевина Србија, а у част рођендана Њ.К.В. Принцезе Катарине, 8. новембра 2014. у спортској хали у Коцељеви одржан је турнир у малом фудбалу.

    

turn (15)

Чланови Удружења из целе Србије као и бројни пријатељи, узели су учешће на овој спортској манифестацији.

Поводом турнира, Коцељеву су тог дана посетила Њихова Краљевска Височанства и том приликом донела помоћ у виду кућних апарата за 143 породице из ове општине, чији су домови уништени током мајских поплава. Чланови Удружења су дочекали Краљевски пар и затим учествовали у дистрибуцији помоћи.

У одбору за дочек Њихових Краљевских Височанстава су била господа: Саша Сушић, председник ИО КС, ђакон Саво Ждеро, председник ОО Коцељева и потпредседник за Западну Србију, Игор Јовичић, потпедсник ОО Коцељева.

У 14 часова Краљевски пар је стигао пред цркву у Коцељеви, где је дочекан срдачним аплаузом и овацијама мноштва окупљеног народа, као и представника локалних власти.

Заједно са Његовим Преосвештенством Епископом шабачким Лаврентијем и госпођом Бети Румелиотис, сестром Принцезе Катарине,посетили су храм Св.Цара Константина и Јелене. Потом су се у црквеној порти обратили окупљеном народу. Након тога извршена је подела хуманитарне помоћи угроженима у мајским поплавама. Помоћ се садржала од шпорета, фрижидера, шпорета и пећи на чврсто гориво и Њихова Краљевска Височанства су их лично уручила погођенима.

Народ је слободно прилазио и слободно поздрављао свога Краља. Њ.К.В. Престолонасленик Александар II је са свима разговарао и пружао им одговоре на постављена питања, а исто тако је и Принцеза Катарина пратила пример свога супруга, који је показао да је прави наследник својих краљевских предака пониклих из народа.

 DSC_0030

Након поделе хуманитарне помоћи уприличен је получасовни коктел у просторијама зграде Општине, где је приказан кратки документарни филм о мајским поплавама и њиховим великим последицама по ову малу општину. Размењени су симболични поклони између претставника власти и Краљевског пара. Потом је извршен обилазак неколико кућа како би се Краљевски пар лично уверио у последице поплава и страдање Његовог народа. Њ.К.В.Престолонаследник Александар II је и ту прилику искористио да се креће у народу и да са народом разговара. При посети полављеним домаћинствима Краљ и Краљица су били видно потресени и узнемирени чињеницом да многима ни после пет месеци није достављена никаква помоћ па су понидили још помоћи за угрожена домаћинства и породице овог краја. Након тога отишли су на свечани ручак уи еминентни ресторан „ Дворац Ивановић“.

У 18 часова Њихова Краљевска Височанства су стигла у халу основне школе да би, по својој личној жељи, присуствовали финалној утакмици Првог Краљевског Турнира у малом фудбалу. Посебан утисак је оставило интонирање целе Српске химне и улазак Краљевског пара у халу уз корачницу „Марш на Дрину“, као и дуги аплауз за честитку Краљичином рођендану.

 DSC_0257

Турнир је трајао од 9 до 19 часова у спортској хали ОШ у Коцељеви. Организован је као пригодни, у част рођендана Њ.К.В. Принцезе Катарине. Најтежи део вођења турнира преузео је на себе господинДраган Ђермановић. У организацију турнира укључена је и екипа здравствена екипа Дома здравља и Полицијске станице МУПа у Коцељеви, као и редарска служба.

Турнир је одиграло 14 екипа (неке екипе су биле спречене да присуствују из личних разлога), у четири групе, тако да су полуфинале играли победници I и IV, и победници II и III групе. Обе утакмице су завршене нерешено па се после извођења пенала за I место бориле екипе ФК „Влашић“ из Доњег Црниљева и Краљевина Србија ОО Коцељева.

У борби за III место ФК „Степа Степановић“ из Драгиња победио је екипу ФК „Раднички“ из Коцељеве резултатом 5:1.

Финалној утакмици је присуствовао Краљевски пар са Њ.П. Епископом Лаврентијем, председницима општине и скупштине и њиховим заменицима, а победник турнира је био ФК „Влашић“ победивши екипу КС ОО Коцељева резултатом 3:1.

После утакмице одржан је церемонијални део у коме су Њ.К.В. Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина уручили пехаре победницима (I, II и III место) и дипломе најбољим појединцима – најбољем голману, најбољем стрелцу, најбољем играчу и најфер екипи.

Победничкој екипи уручен је лични поклон Њихових Краљевских Височанстава – фотографија Краљевског пара са посветом. Око 300 гледалаца бурним аплаузом је испратило Њихова Краљевска Височанства, најбоље тимове и појединце у жељи да се овакав турнир настави и следеће године.

Напомињемо да је ово ПРВИ КРАЉЕВСКИ ТУРНИР у малом фудбалу икада одржан на простору Србије, да је трајао цео дан и да се ОО Коцељева Удружења Краљевина Србија експонирао у јавности, не само као добар домаћин Краљевском пару и осталим гостима турнира, него и Коцељевачкој и широј фудбалској јавности.

Што је најважније ОО Коцељева добио је личне похвале не само од Краљевског пара, него и од свих учесника турнира – посебно ОО КС Ариље, Краљево, Ваљево, Крупањ и Београд.

DSC_0623

Упућујемо најискреније честитке за изврсно организовану манифестацију свим члановима Општинског одбора Коцељева Удружења Краљевина Србија и председнику ОО и потпредседнику Извршног одбора за Западну Србију, ђакону Саву Ждеру!

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/18c2a3 

Други албум: https://goo.gl/ODlCgS