U organizaciji potpredsednika Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija za Vojvodinu, g. Predraga Medenice, i Gradskog odbora Sremska Mitrovica, 11. septembra 2016. organizovana je poseta Kraljevskog kompleksa za decu iz opštine Ranilug (KiM), a s decom je bio i predsednik opštine Ranilug, g. Gradimir Mikić sa suprugom.

   

Poseta je rezultat odlične saradnje našeg Udruženja i pomenute Opštine u proteklom periodu.

   

U nastavku vam prenosimo tekst g. Predraga Medenice:

   

ISPUNjENO OBEĆANjE !

Za Vidovdan smo obećali gospodinu Gradimiru Mikiću, gradonačelniku Raniluga (KiM), da ćemo mu vrlo brzo organizovati susret i upoznavanje sa Njihovim Kraljevskim Veličanstvima i danas smo to obećenje ispunili !

Nije našem Kraljevskom paru predstavljalo prepreku ni to što su samo desetak sati ranije stigli sa dugog puta, sa dalekog kontinenta, da raširenih ruku i širokog srca dočekaju drage goste sa Svetog Kosmeta !

A kada je Anđela Dimić članica KUD-a Carica Milica iz Velikog Ropotova zapevala “SA KOSOVA ZORA SVIĆE“ svima su nam redom krenule suze uključujući i same domaćine.. Nezaboravan trenutak…

U poseti je bio i moj dobri prijatelj Dragan Božić, Srbenda iz Sremske Mitrovice, predsednik tamošnjeg odbora Kraljevine Srbije !

Posebnu zahvalnost dugujem gospodinu Andriji Šošiću, prvom operativcu Kraljevskog Dvora !

 

Celu galeriju slika pogledajte OVDE