У организацији Града Сремска Митровица, Месне заједнице Блок Б и Градског одбора Удружења Краљевина Србија 10. септембра 2016. је у Сремској Митровици одржан четврти по реду „Дечији дан“.

   

Поред малишана из Сремске Митровице учешће у спортском и у уметничком делу „Дечијег дана“ узела су и деца са Косова и Метохије: из Ранилуга, Великог Ропотова и Шилова као и из Републике Српске: из Српца и Дворова .

За уважене госте у току дана је приређен и ручак у Етно здању Чупић, у Мачванској Митровици, где су уживали у изузетним специјалитетима и великом гостопримству домаћина здања, господина Светислава Чупића.

Манифестацији су присутвовали највиши општински функционери Сремске Митровице градоначелник г. Владимир Петковић и председник СО г. Томислав Јанковић, председник Општине Ранилуг г. Градимир Микић са сарадницима, представници СПЦ и многи други угледни Митровчани, а Удружење Краљевина Србија је представљала делегација у којој су били председник, г. Марио Мајсторовић, члан Управног одбора, г.Андрија Шошоћ и потпредседник Извршног одбора за Војводину, г. Предраг Меденица.

Посебне честитке иду тиму организатора, на чијем челу је био г. Драган Божић председник ГО Сремска Митровица нашег Удружења, који су се побринули да сваки детаљ буде на високом нивоу.

На крају програма, као награда, за свако дете учесника, а било их је преко 500, обезбеђен је и уручен и слатки пакетић.

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ