27. децембра 2019. године, у организацији ГО Бијељина Удружења „Краљевина Србија“, у центру за културу „Семберија“ премијерно приказан документрани филм „Генерал Драгољуб Михаиловић“.

   

Филм хронолошки приказује живот генерала Михаиловића, његово напредовање у војној служби, доктринарна гледишта, опређељење на бескомпромисну борбу против нацизма и комунизма, као и страдање које је последица игре великих сила. Сам крај износи доста, јавности до сада непознатих, података о његовом суђењу и смрти.

„Оно што треба истаћи јесте чињеница да се раме уз раме са осталим војницима под Дражином командом борио и погинуо његов син Војислав. Ово говори много о самом Чичином карактеру и још једном потврђује да се ради о часном и поштеном српском официру“, рекао је Бранислав Томић, председник Удружења“Краљевина Србија“  ГО Бијељина.

Занимљив детаљ у самом филму се огледа у деловима који приказују променљиве мисаоне процесе који су се одвијали у самом Михајловићу, у зависности од стања на фронту и геополитичке сцене.

Галерија слика- Линк