Predstavnici Gradskog odbora Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija donirali su 3. juna 2016. Narodnoj biblioteci Kruševac oko 600 knjiga i 400 knjiga biblioteci Istorijskog arhiva Kruševac.

   

Donacija je deo akcije Srpske akademije nauka i umetnosti “Milion knjiga za Srbiju“, a koja se realizuje preko Muzeja knjiga i putovanja i Udruženja „Adligat“ iz Beograda. Reč je o raznovrsnim monografskim i serijskim publikacijama. Monografske publikacije su iz istorije, drugih društvenih nauka, srpskog jezika i teorije književnosti. Naslovi serijskih publikacija su sledeći: Glas SANU za društvene nauke, Južnoslovenski filolog,Onomatološki prilozi, Naš jezik, Srpski dijalektološki zbornik.

Pomenute publikacije biće od velike koristi čitaocima, posebno onima koji se bave istraživanjima iz zastupljenih oblasti.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo gospodi Branku i Viktoru Laziću, Stojanu Predoviću, kao i g-dinu Darku Vukićeviću, predsedniku Mesnog odbora Lazarevac Udruženja Kraljevina Srbija za pomoć u realizaciji ove akcije.

Po rečima koordinatora Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija za Rasinski okrug, g. Miloša Stojadinovića, ovo je samo jedna akcija u nizu, a u narednom periodu dogovoreno je da se knjige doniraju za četiri osnovne škole na teritoriji Rasinskog okruga.