Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина 15. новембра 2019. су посетили Крушевац, како би донирали ново амбулантно возило Хитној помоћи при Дому здравља Крушевац. Чланови Удружења Краљевина Србија из Расинског округа дочекали су Краљевски пар, а у пратњи Њихових Височанстава су били чланови Управног одбора Удружења, господа Андрија Шошић и Урош Парезановић.

     

Чланови ГО Крушевац Удружења Краљевина Србија искористили су ову прилику да ЊКВ Принцези Катарини уруче поклоне поводом њеног рођендана.

Пре месец дана, Фондација Принцезе Катарине донирала је десет Страјкер електричних кревета интензивној нези Опште болнице у Крушевцу и том приликом Принцеза Катарина дала је обећање министру здравља Златибору Лончару и свима присутнима да ће испунити њихову молбу и донети ново амбулантно возило у Дом здравља Крушевац.

Само месец дана касније, Њ.К.В. испоручила су ново амбулантно возило PEUGEOT BOXER L2H2 EURO 6 у вредности вишој од 35.000 евра Дому здравља у Крушевцу. Донатори су г-ђа Јасмина и г-дин Дон Буланжер, у сарадњи са хуманитарном организацијом Лајфлајн Њујорк, чији је Принцеза Катарина покровитељ.

“Када су моји пријатељи из Калифорније, Јасмина и Дон Буланжер, чули за ову молбу, одмах су рекли да ће они купити возило. Ово је поклон од срца за Дом здравља Крушевац и све докторе, сестре и техничаре хероје који овде раде”, изјавила је Принцеза Катарина.

Др Марина Костић, директорка Дома Здравља у Крушевцу, г-дин Живојин Милорадовић, Председник Скупштине града Крушевац, др Весна Ракоњац испред Министарства здравља Републике Србије, др Весна Стевић Гајић, директорка Опште болнице Крушевац и целокупно медицинско особље захвалили су се Принцези Катарини на помоћи и подршци.

    

Галерија слика – ЛИНК