Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina 15. novembra 2019. su posetili Kruševac, kako bi donirali novo ambulantno vozilo Hitnoj pomoći pri Domu zdravlja Kruševac. Članovi Udruženja Kraljevina Srbija iz Rasinskog okruga dočekali su Kraljevski par, a u pratnji Njihovih Visočanstava su bili članovi Upravnog odbora Udruženja, gospoda Andrija Šošić i Uroš Parezanović.

     

Članovi GO Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija iskoristili su ovu priliku da NjKV Princezi Katarini uruče poklone povodom njenog rođendana.

Pre mesec dana, Fondacija Princeze Katarine donirala je deset Strajker električnih kreveta intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Kruševcu i tom prilikom Princeza Katarina dala je obećanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i svima prisutnima da će ispuniti njihovu molbu i doneti novo ambulantno vozilo u Dom zdravlja Kruševac.

Samo mesec dana kasnije, Nj.K.V. isporučila su novo ambulantno vozilo PEUGEOT BOXER L2H2 EURO 6 u vrednosti višoj od 35.000 evra Domu zdravlja u Kruševcu. Donatori su g-đa Jasmina i g-din Don Bulanžer, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork, čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

“Kada su moji prijatelji iz Kalifornije, Jasmina i Don Bulanžer, čuli za ovu molbu, odmah su rekli da će oni kupiti vozilo. Ovo je poklon od srca za Dom zdravlja Kruševac i sve doktore, sestre i tehničare heroje koji ovde rade”, izjavila je Princeza Katarina.

Dr Marina Kostić, direktorka Doma Zdravlja u Kruševcu, g-din Živojin Miloradović, Predsednik Skupštine grada Kruševac, dr Vesna Rakonjac ispred Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice Kruševac i celokupno medicinsko osoblje zahvalili su se Princezi Katarini na pomoći i podršci.

    

Galerija slika – LINK