Удружење Краљевина Србија је поносно на нашег потпредседника Извршног одбора за Јужну Србију, г. Милоша Маринковића, који је спасао живот једној девојчици у Нишу!

    

У наставку прочитајте текст г. Андрије Шошића, члана Управног одбора Удружења, о овом догађају:

   

ЈУНАК! ВИТЕЗ! 

12. мај 2018. – Данас рано поподне у Нишу на пешачком прелазу код „Црвеног певца“, Милош Маринковић је спасио једну ромску девојчицу од сигурне смрти.

У тренутку кад смо обојица закорачили на пешачки прелаз, а поменута девојчица већ била на половини улице, приближавао нам се лудачком брзином ауто. Возачу није падало на памет ни да успори, а камо ли да стане. Ако сам добро видео у брзини била је црна „Хонда“.

Практично у последњем тренутку Милош је скочио и у лету зграбио дете и са њом пао на другу страну и тако јој спасао живот, док је манијак за волоном пројурио даље и не осврћући се на нас.

Стајао сам укопан пар секунди док ми је срце куцало као лудо и немо посматрао Милоша који је лагано устајао и почео да виче за возилом које је замало убило њега, девојчицу, а за мање од метар и мене.

Девојчица је почела да плаче, али смо је брзо смирили. Чини ми се да се у секунди око нас окупило пар пролазника који су видели шта се десило. Добрих људи још има и питали су да ли нам треба помоћ и честитали Милошу на овом херојском подвигу, чудећи се шта се догодило.

Без обзира на страх који нас је држао, разговор са добрим људима који су нам пришли полако је постајао и радоснији и опуштенији, па је на питање једног да ли да нам нешто донесе, Милош у свом стилу одговорио: „Мало ракије и музико ко може“, што нас је све насмејало, чак и девојчицу која још није била свесна шта се све десило у секунди.

Осим неколико модрица по ногама и рукама Милош и девојчица остали су неповређени.

Данас је нас Милош Маринковић у својој биографији уписао једно јуначко дело! Част ми је што имам овог човека за пријатеља!