Да би наставила лечење на клиници у Милану, деветогодишњој Суботичанки Биљани Стојковић која болује од рака костију, потребно је 16.700 евра. Како би помогли малој Биљани, градски одбор Удружења Краљевина Србија у сарадњи са Дечјим позориштем у суботу 8. фебруара организује хуманитарну акцију у оквиру које ће у Дечјем позоришту бити изведена представа „Пепељуга“, након које ће бити организован краљевски бал.

 

[slideshow id=99]

Деветогодишња Биљана Стојковић је пре две године оболела од остеосаркома, односно рака костију. Девојчица је до сада била на 17 хемотерапија, а у међувремену је оперисана на Институту за мајку и дете у Београду, где је урађена трансплантација кости потколенице, након које се болест вратила.

Неуспешно лечење је завршено ампутацијом ноге, наког чега су Биљанини родитељи контактирали Национални институт за малигне болести у Милану, који омогућава мањи број хемотерапија и краћи период лечења. Трошкови тромесечног лечења на овој клиници су 16.700 евра, а родитељима је потребан и новац којим би покрили трошкове пута, смештаја и боравка у Милану. Из тог разлога Биљанини родитељи покушавају да прикупе 20.000 евра, како би се што пре упутили у Милано. Мајка девојчице истиче да лекари инсистирају на томе да Биљана све времем лечења буде под надзором лекара у Милану.

Удружење Краљевина Србија је у децембру покренуло иницијативу за прикупљање помоћи Биљани Стојковић. У сарадњи са Дечјим позориштем је договорено да 8. фребруара у 17 часова ансамбл овог театра одигра представу „Пепељуга“, након које ће бити организован краљевски бал за принчеве и принцезе. Цена улазнице за ову представу и бал је 200 динара, а сав приход ће бити упућен Биљани Стојковић.

До сада је за помоћ деветогодишњој Биљани Стојковић прикупљено 300.000,00 динара, а родитељи се надају да ће што скорије успети да прикупе и остатак новца како би кренули пут Милана.

Сви они који желе да помогну Биљани могу дати новчани прилог у једну од кутија у којима се скупљају новчани прилози на више места у граду, а такође то могу учинити и уплатом на:

Динарски рачун: 205-9011005317783-88 

Девизни рачун: РС35205903102025664327

Текст вести и слике су преузет са сајта https://www.subotica.com/vesti/udruzenje-kraljevina-srbija-pomaze-biljani-stojkovic-id18282.html