Da bi nastavila lečenje na klinici u Milanu, devetogodišnjoj Subotičanki Biljani Stojković koja boluje od raka kostiju, potrebno je 16.700 evra. Kako bi pomogli maloj Biljani, gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u saradnji sa Dečjim pozorištem u subotu 8. februara organizuje humanitarnu akciju u okviru koje će u Dečjem pozorištu biti izvedena predstava „Pepeljuga“, nakon koje će biti organizovan kraljevski bal.

 

[slideshow id=99]

Devetogodišnja Biljana Stojković je pre dve godine obolela od osteosarkoma, odnosno raka kostiju. Devojčica je do sada bila na 17 hemoterapija, a u međuvremenu je operisana na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je urađena transplantacija kosti potkolenice, nakon koje se bolest vratila.

Neuspešno lečenje je završeno amputacijom noge, nakog čega su Biljanini roditelji kontaktirali Nacionalni institut za maligne bolesti u Milanu, koji omogućava manji broj hemoterapija i kraći period lečenja. Troškovi tromesečnog lečenja na ovoj klinici su 16.700 evra, a roditeljima je potreban i novac kojim bi pokrili troškove puta, smeštaja i boravka u Milanu. Iz tog razloga Biljanini roditelji pokušavaju da prikupe 20.000 evra, kako bi se što pre uputili u Milano. Majka devojčice ističe da lekari insistiraju na tome da Biljana sve vremem lečenja bude pod nadzorom lekara u Milanu.

Udruženje Kraljevina Srbija je u decembru pokrenulo inicijativu za prikupljanje pomoći Biljani Stojković. U saradnji sa Dečjim pozorištem je dogovoreno da 8. frebruara u 17 časova ansambl ovog teatra odigra predstavu „Pepeljuga“, nakon koje će biti organizovan kraljevski bal za prinčeve i princeze. Cena ulaznice za ovu predstavu i bal je 200 dinara, a sav prihod će biti upućen Biljani Stojković.

Do sada je za pomoć devetogodišnjoj Biljani Stojković prikupljeno 300.000,00 dinara, a roditelji se nadaju da će što skorije uspeti da prikupe i ostatak novca kako bi krenuli put Milana.

Svi oni koji žele da pomognu Biljani mogu dati novčani prilog u jednu od kutija u kojima se skupljaju novčani prilozi na više mesta u gradu, a takođe to mogu učiniti i uplatom na:

Dinarski račun: 205-9011005317783-88 

Devizni račun: RS35205903102025664327

Tekst vesti i slike su preuzet sa sajta https://www.subotica.com/vesti/udruzenje-kraljevina-srbija-pomaze-biljani-stojkovic-id18282.html