U negativnoj atmosferi, kreiranoj u poslednje vreme od strane pojedinih medija, osećam potrebu da iz srca kažem nekoliko reči.

Podizao me i odgajao Kralj i učio da uvek moramo da mislimo i radimo tako da nam narod bude na prvom mestu. Obavezao sam se da ću tako i činiti i uvek ću ostati častan i dostojanstven čovek, onakav kakvog Srbija zaslužuje.

Sa velikim žaljenjem moram da primetim da pojedine novine ne koriste svoju moć da pišu o potrebama Srbije i težnjama onih koji neumorno rade da bi pomogli narodu. U takvoj situaciji, neću dozvoliti da Srbija bude žrtva loših medija. Moj otac Kralj Petar II, moj deda Kralj Aleksandar I i moj pradeda Kralj Petar I bi bili duboko pogođeni kada bi videli takvo ponašanje nekolicine i neistine koje oni kreiraju. Zato moram da kažem da me ove laži i obmane neće naterati da odstupim ili da prestanem da pomažem našem narodu. Uvek ću pomagati svom narodu bez obzira koje prepreke ili izazovi stoje preda mnom.

Ovim putem apelujem na one koji ovo čine da prestanu i zahvaljujem se onima koji su u ovim vremenima izazova podržali i stoje uz mene i moju porodicu, na koju sam veoma ponosan i kojoj sam zahvalan. Misleći na moje sunarodnike, tražim od svih da se snažno suoče sa nedaćama i da nastave da čine dobro za našu zemlju, ignorišući i zaustavljajući ove neutemeljene i zlonamerne pokušaje podrivanja dobrih dela i volje i želje da se pomogne Srbiji.

Uvek ćemo stajati uspravno, ponosno i dostojanstveno, onako kako i zaslužujemo.