Чланови Удружења Краљевина Србија присуствовали су 23. марта 2015. свечаном отварању изложбе „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“ на Белом Двору, а потом и премијери филма Радоша Бајића – „За Краља и Отаџбину“ у Сава центру.

    

1

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су домаћини отварања изложбе „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“ у Белом Двору. Свечани пријем је приређен у част премијере филма „За Краља и Отаџбину“ аутора Радоша Бајића.

На изложби се могу видети фотографије, потернице, немачки прогласи, амерички стрипови о Југословенској војсци у Отаџбини као и личне ствари и одликовања првог герилца поробљене Европе. Изложба ће бити отворена сваког радног дана до 3. априла 2015. године. Сви грађани који су заинтересовани да је посете могу то да учине у оквиру групних обилазака, у термину од 10:00 часова уз обавезну најаву на телефон: 011 306 4000 или путем е-поште на kancelarija@dvor.rs

za Kralja i Otadzbinu

Филм „За Краља и Отаџбину“ је посвећен свим официрима и војницима Југословенске војске у Отаџбини који су након рата претрпели ужасан терор и одмазду од стране комуниста, а чија је једина кривица била та што су били и остали одани својој заклетви и што нису желели да се у највећој кланици коју историја познаје боре за власт, него за слободу своје земље и свог народа.

Након пројекције филма, присутнима се обратио и Њ.К.В. Престолонаследник Александар, који је овом приликом и одликовао господина Радоша Бајића Орденом Круне, што је изазавало велико одушевљење у сали.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/zl1Ndn