Članovi Gradskog odbora Kruševac Udruženja Kraljevina Srbija prisustvovali su 10. oktobra 2014. svečanom otvaranju izložbe „Za Kralja i Otačastvo“.

    

KRUSEVAC (3)

U sklopu nacionalnog programa obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, Narodni muzej Kruševac je priredio izložbu „ZA KRALjA I OTAČASTVO – 12. pešadijski puk prvog poziva u Velikom ratu“, autora Gorana Vasića i Sanje Rutić, kustosa istoričara Narodnog muzeja Kruševac.

Izložba predstavlja jedinstven doprinos sagledavanju ratnih prilika kroz koje je 12. pešadijski puk prvog poziva „Cara Lazara“ prošao na svom ratnom putu 1914–1918.

KRUSEVAC (15)

Svečano otvaranje je upriličeno u centralnoj zgradi Narodnog muzeja Kruševac, a na otvaranju su pored državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja Dejana Ristića, direktora Narodnog muzeja u Kruševcu Gorana Vasića i drugih visokih zvanica, prisustvovali i predstavnici Udruženja Kraljevina Srbija sa područja Kruševca.

Celu galeriju slika pogledajte na anšoj Fejsbuk strani:https://goo.gl/GUkoJS