Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина приликом испоруке хуманитарне помоћи болници у Крушевцу, 8. октобра 2019. обишли су канцеларију Удружења Краљевина Србија у овом граду.

   

Преносимо саопштење ГО Крушевац Удружења Краљевина Србија:

   

Поштовани чланови, симпатизери и пријатељи Удружења Краљевина Србија,

Данашњи дан био је за наш градски одбор у Крушевцу, као и за читав Расински округ један од оних дана које можемо сврстати у историјске, у дане за памћење. Имали смо изузетну част и задовољство да угостимо у нашем скромном дому у Крушевцу наш Краљевски пар, ЊКВ Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину. Њихова Височанства су током преподнева обишли Алексинац где су тамошњој болници уручили вредну донацију, а затим су се упутили у Крушевац са истим циљем.

Првобитан план је био да прво посете Општу болницу у Крушевцу и уруче вредну донацију у виду десет електричних кревета, а да затим дођу у нашу канцеларију око 14:30. Међутим, током преподнева је дошло до измене плана од стране протокола Фондације Принцезе Катарине и одлучено је да прво посете нас око 12:45, а да затим оду до крушевачке болнице.

Њихова Краљевска Височанства су нешто после 13 часова дошла испред наших просторија где их је дочекала делегација предвођена потпредседником ИО КС, г. Дејаном Богдановићем, као и окупљени грађани који су радосно поздравили наш Краљевски пар. Господин Богдановић је Принцези Катарини уручио букет цвећа. После срдачног поздрављања и фотографисања, видно расположени Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина ушли су у канцеларију ГО Удружења Краљевина Србија у Крушевцу. У разговору са нашом делегацијом изразили су одушевљење топлином дочека, као и уређењем наше канцеларије. Уручили су и вредан поклон у виду уметничке слике, а изразили су велико интересовање за наш рад.

Укратко смо им представили наше деловање на терену и активности које спроводимо, што је код Краљевског пара изазвало велико задовољство. Председник ОО КС у Александровцу, г. Александар Радовић, поклонио је Престолонаследнику Александру флашу домаће жупске ракије и позвао га да наредне године посети Жупску бербу.

Такође, са Принцезом Катарином разговарали смо о могућности да у Крушевцу буде отворена канцеларија Њене Фондације са којом бисмо делили простор, што је наишло на одобравање и позитивно интересовање. Краљевски пар је изразио жаљење што није у могућности да дуже ужива у боравку у нашим просторијама и разговору с нама пошто су их чекале унапред договорене обавезе у крушевачкој болници.

При одласку су поново поздравили све присутне, искористили прилику за заједничку фотографију, а окупљени су их поздравили громогласним узвиком: „Живео Краљ!“

Поносни смо на све људе који су учествовали у организацији данашњег величанственог догађаја за све монархисте Расинског округа, на чланове Градског одбора Крушевац, општинских одбора из Александровца и Ћићевца, на наше чланове из Бруса, наше пријатеље из монархистички оријентисаних политичких странака, као и на све Крушевљане који су били добри домаћини ономе ко би требало да буде домаћин наше Србије!

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Krusevac (6)