Градски одбор Краљево Удружења Краљевина Србија дочекао је Њихова Краљевска Височанства Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину 29. јануара у Краљеву.

    

1

Пре самог доласка у Краљево, где је испред зграде општине Престолонаследника и Принцезу поред градоначелника г-дина Томислава Илића дочекао и велики број чланова Удружења Краљевина Србија и грађана Краљева, Краљевски пар посетио је и Ново Село код Врњачке Бање, где су обишли вртић „Принцеза Катарина” чију је изградњу финансирала др Нада Милосављевић, лекар из Сједињених Америчких Држава која је пореклом из Врњачке Бање, у сарадњи са хуманитарном Фондацијом Принцезе Катарине.

Престолонаследник и Принцеза су се по доласку у Краљево састали са градоначелником Краљева г-дином Томиславом Илићем са којим су разговарали о потребама и проблемима града. Након тог састанка, уприличен је састанак Престолонаследника Александра са директорима јавних предузећа,  где им је он представио начине како може да им помогне при проналажењу нових инвеститора. Престолонаследник се обратио и одборницима скупштине општине Краљево, Престолонаследник Александар и г-дин Томислав Илић одржали су затим конференцију за медије.

KV (22)

Обраћајући се представницима медија, Престолонаследник Александар је истакао: „Мојој супрузи и мени велико је задовољство што смо данас поново овде са вама, у граду који је добио име у част проглашења Србије за Краљевину. На састанку са представницима градске управе разговарали смо о економској ситуацији. Она је данас тешка у целој земљи. Потребно је учинити много више да се привуку страни инвеститори, јер то значи и отварање нових радних места. Моја породица и ја увек смо спремни да у томе помогнемо. Захваљујући Фондацији моје супруге, данас смо Краљеву донели и хуманитарну помоћ, донације Општој болници „Студеница”, Дечијем „С.О.С” селу, и специјалној школи „Иво Лола Рибар”. Ако сви будемо помагали једни другима и радили заједно, сигуран сам да ћемо остварити бољу будућност за нашу децу”.

Приликом обиласка Опште болнице „Студеница” Престолонаследник и Принцеза разговарали су са директором болнице др Зораном Мрвићем који их је упутио у стањее болнице. Принцеза Катарина је том приликом болници уручила донацију која је обезбеђена захваљујући хуманитарној канцеларији Лајфлајн Чикаго која функционише под покровитељством Принцезе Катарине. Донација се састоји од 220 душека, јастука, постељине и медицинских пакета.

1 (10)

„Данас смо се окупили у Краљеву да уручимо ову вредну донацију коју смо прикупили захваљујући нашим пријатељима из Лајфлајн хуманитарне организације. Желим да им се захвалим на хуманости и доброј вољи коју годинама показују помажући нашем народу. Сигурна сам да ће ова вредна помоћ допринети бољем лечењу грађана Краљева и олакшати рад лекарима и сестрама и другом особљу” – истакла је Принцеза Катарина.

Престолонаследник и Принцеза су поред Опште болнице „Студеница“ посетили школу за специјално образовање „Иво Лола Рибар“ и Дечије „С.О.С“ село.

Школи за специјално образовање „Иво Лола Рибар“ Краљевски пар поклонио је интерактивну таблу, која је обезбеђена захваљујући хуманитарној организацији Лајфлајн Њујорк, која се налази под покровитељством Принцезе Катарине. „Мој супруг и ја смо данас дошли у Вашу школу да вам уручимо овај вредан поклон који смо купили захваљујући нашим пријатељима из Лајфлајн Њујорк хуманитарне организације. Сви ми смо им захвални на хуманости и доброј вољи коју показују помажући нашем народу“ – истакла је Принцеза Катарина.

KV (17)

Краљевски пар посетио је и Дечије „С.О.С“ село где су малишанима поделили поклоне у виду школског прибора, школских ранчева, гардеробе, средстава за хигијену и слаткиша. Обишавши просторије ове установе, Краљевски пар је најавио наставак континуиране помоћи Дечијем „С.О.С“ селу у Краљеву.

Прилог краљевачке телевизије „КА“ погледајте на линку: https://www.youtube.com/watch?v=O78NWPpzBkY&feature=youtu.be

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: http://goo.gl/ZalcWY