Чланови Удружења Краљевина Србија помогли су канцеларији Краљевског Двора у припреми и реализацији Краљевског венчања Њ.К.В. Принца Михаила и Њ.К.В. Принцезе Љубице и присуствовали овом великом и радосном догађају, 23. октобра 2016.

   

Његово Краљевско Височанство Принц Михаило Карађорђевић и госпођица Љубица Љубисављевић сјединили су се у светој тајни брака венчањем у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, након чега су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина уприличили пријем за званице на Белом двору. Црквени обред чинодејствовали су Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Г. Иринеј и Његово Преосвештенство епископ врањски Г. Пахомије и протојереј – ставрофор Петар Лукић, старешина Саборног храма у Београду.

Венчању Принца Михаила Карађорђевића, најмлађег сина покојног Њ.К.В. Принца Томислава и Њ.К.В. Принцезе Линде, и Љубице Љубисављевић присуствовало је више од 300 гостију – чланова и пријатеља краљевске породице Карађорђевић, као и бројних угледних званица из јавног живота Србије и иностранства. Венчању су присуствовали Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, са децом Принцем Филипом и Алисон, Принцеза Линда Карађорђевић (мајка Принца Михаила),  Принц Ђорђе Карађорђевић (младожењин брат), Принцеза Фалон Рајман (супруга принца Ђорђа Карађорђевића), Принцеза Јелисавета Карађорђевић, г-ђа Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, г. Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, г. Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији и многи други.

На пријему у Белом двору том приликом, Престолонаследник Александар пожелео је младенцима дуг и срећан заједнички живот:

„Моја је дужност и привилегија да пожелим добродошлицу Њеном Краљевском Височанству Принцези Љубици у наш дом и да поздравим родитеље младе и младожење са жељом и надом да ће добра срећа, здравље, слога и породични благослов пратити нови пар и наше домове, кроз њих и у њима“, рекао је Престолонаследник Александар у свом говору.

Младенци су у чину венчања поштовали српске обичаје, али су били и иновативни, па су осим у српској традиционалној музици, гости имали прилику да уживају и у концерту виолончела две девојчице, победнице Републичког такмичења. Послужење се заснивало на традиционалној српској храни. Компаније које су поклониле послужење су Хајат, Метропол, Нузи пекара, Месара Нада, Пекара 30, затим вино краљевске винарије Опленац и винарије Александровић, торта и слаткиши из Анчи колачи компаније из Панчева, док се за кафу и чај побринула компанија „Бин енд лиф“.

Принц Михаило Карађорђевић рођен је 15. децембра 1985. у Лондону. Одрастао је у сеоском окружењу, где је имао много времена да истражује и заволи природу. Организовао је велики број хуманитарних акција, а у настојању да се ангажује у питањима своје земље наставља да лобира за српске интересе у свету. Принцеза Љубица рођена је и одрасла у Београду, завршила је мастер студије на Фармацеутском факултету, бави се маркетингом и пише колумне на тему здравља, превенције и неге коже.

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ

   

kraljevsko-vencanje-2