Од суботе 23. новембра 2013. Удружење Краљевина Србија је богатије за још један локални одбор, тог дана одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Пландиште.

 [slideshow id=73 ]

Манифестација је започела интонирањем изворне верзије химне „Боже правде“ и пуштањем промотивног филма Удружења. Након тога се присутнима обратио председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија г-дин Марио Мајсторовић, који је присутнима говорио о раду и активностима Удружења, као и о потреби за васпостављањем уставне парламентарне монархије у Србији и свим предностима монархистичког државног уређења.

Потом се прешло на радни део седнице у коме су изабрани руководиоци новооснованог одбора. За председника Општинског одбора у Пландишту изабран је г-дин Александар Малевски, за потпредседника г-дин Момчило Болта, док је за секретара изабрана г-ђа Марија Лукић. Изабрано је и руководство Краљеве омладине Пландиште. За председника КО изабрана је  господин Душан Боројевић, а за потпредседника г-дин Василије Илић. Чланови сталног састава Општинског одбора Удружења Краљевина Србија Пландиште су госпођа Славица Цветичанин и господа Влајко Раковић, Војин Лазаревић, Божидар Бућинац, Василије Милекић, Милан Рељић и Ненад Обрадовић.

По завршетку изборног дела скупштине, Општинском одбору је свечано уручена застава Удружења, а новоизабрано руководство је на поклон добило значке Удружења.

Житељи овога места прикључили су се великој породици српских монархиста и представљају још једну коцкицу на великом мозаику Краљевине Србије.

Честитамо новооснованом одбору уз искрене жеље за успешан рад!