Subotica je dobila odbor Udruženja Kraljevina Srbija!

[slideshow id=72]

Dana 16. novembra 2013. godine održana je svečana konstitutivna skupština gradskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija u Subotici. Uprkos činjenici da je događaj bio organizovan na jednu od rasprostranjenih slava- Đurđic, amfitetar Otvorenog univerziteta u Subotici bio je popunjen gostima, uglednim javnim ličnostima grada, sveštenstvom, članstvom, i brojnim građanima zainteresovanim za temu obnove ustavne parlamentarne monarhije.

Skupštinu je otvorio predsednik Udruženja, gospodin Bojan Starčević, koji se obratio okupljenima kraćim govorom na temu- Zašto je neophodno vaspostavljanje Kraljevine Srbije.

Kulturno- umetnički program, sačinjen od niza pesama, kraćih filmskih dokumentarnih zapisa i istorijskih dokumenta, obogatio je ovaj svečani skup.

Dosadašnji poverenik KS, gospodin Dragan Matović izvestio je skup o delatnosti KS u Subotici i okolini u proteklom periodu, kao i o aktivnostima koje predstoje. Na predlog predsednika Udruženja, gospodin Dragan Matović je izabran za predsednika odbora, gospodin Miroslav Karišik za potpredsednika, a gospođa Natalija Matović za sekretara. Za predsednika Kraljeve Omladine u Subotici skupština je izglasala Miljana Otaševića, a za potpredsednika Kraljeve Omladine gospođicu Jelenu Mandić. Za stalne članove odbora izabrani su gospoda Rajko Jovetić, Ljubiša Đedović, Vladimir Dvornić i Aleksandar Nemčev.

Rukovodstvo subotičkog odbora drži da će i ubuduće raditi na širenju ideje obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji, kao neophodnom faktoru jedinstva, stabilnosti i kontinuiteta.

Nakon svečane sednice je organizovan prigodan koktel za sve goste.

Gradski odbror Udruženja Kraljevina Srbija u Subotici zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, a pre svega: Otvoreniom univerzitetu Subotica, Pekari Artos, VV Vlahović, Horu OŠ „Kizur Ištvan“, Muzičkoj školi u Subotici (Odsek za tradicionalno pevanje).