21. септембра 2019. навршило се 75 година од последње велике битка између Југословенске војске у Отаџбини и партизана у Србији која је вођена  на Западној Морави, у близини Крушевца и на самој Парцанској коси од 18. до 22. септембра 1944. године, а чланови Удружења Краљевина Србија су обележили овај јубилеј.

   

На овом узвишењу изнад истоименог села подигнут је споменик борцима расинско-топличког одреда Југословенске војске у Отаџбини и њиховом команданту пуковнику Драгутину Кесеровићу.

Делегација Удружења Краљевина Србија из Расинског округа , предвођена потпредседником Извршног одбора за Јужну Србију, г. Дејаном Богдановићем положила је венац и присуствовала одржаном помену и парастосу палим јунацима и њиховом славном команданту Драгутину Кесеровићу, једном од Дражиних најбољих ратних команданата.

Након одржаног помена од стране свештеника Хаџи Ивана Милановића позвани смо на ручак  у трпезарији цркве Св.Архангела у селу Парцане.  У име самих организатора, свим присутним гостима надахнујућим и  пригодним говором обратио се унук славног команданта, г. Александар Галић Кесеровић, као и унука начелника штаба расинског корпуса ЈВуО, Радивоја Милосављевића Пилота, г-ђица Ана Милосављевић.

Подељене су захвалнице и грамате заслужним појединцима.

Овом приликом се захваљујемо домаћину и донатору овог скупа, г, Ивану Милутиновићу и председнику О.О. КС у Ћићевцу, г. Новици Милићевићу, на позиву и указаном гостопримству.

   

Галерија слика – ЛИНК