Након 9 година преданог рада, тешких одлука, добрих и лоших тренутака, личних жртава и одрицања, некада мала група посвећених људи створила је услове и шансу да, после толико времена и чекања, велики број свих они који себе сматрају монархистима своју опредељеност и покажу! 

Створили смо Народну иницијативу за промену устава Републике Србије у УСТАВ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ и започели највећу битку нашег времена!

Ова иницијатива, проистекла из народа као вапај, после дуго времена, оних који нису имали прилике или смели да говоре, независна од политичких странака и лидера, само своја, представља нешто што никада до сада није урађено и тиме пише историју.

Иако је монархија нашој земљи одузета нелегалним чином ми смо одлучили да не будемо као они који су изабрали такав пут већ да највећу неправду исправимо по закону и правилима оних који су те одлуке и донели.

Зашто? Зато што ће само тако оно што створимо имати смисла и моћи да траје.

Република је грба рођена а што се грбо роди, време не исправи.

Монархија у Србији једино има смисла, она је природно стање!

Утемељили смо свој пут. Он се показао веома тешким, и још увек јесте. Препреке којима је испуњен су укорењене, наметнуте заблуде, којима је протеклих 70 година систематски рушено оно што је у вековима пре тога стварано, лажи које су после бесконачног понављања постале општеприхваћене, немогућност и недостатак прилике да се о томе јавно говори а затим и оно што смо, захваљујући свему томе, као народ постали.

Управо та тешка времена за нама учинила су да се наша људскост стави на пробу а опстанак нашег народа и државе, као никада пре, доведе у питање. Пољуљани су вековни темељи на којима смо градили себе и своје породице, уздизали споменике нашем постојању, баштинили културу и традицију.
Данас када, после деценија лутања, схватимо шта је потребно да опет будемо једно, посежемо за тиме али се не одричемо онога што нас је у то стање довело. Што због својих предрасуда, што због појединих силних који чувају своје наслеђе и привилегије, олако стечене.

Данас, када хоћемо да се поносимо својом историјом, славним владарима, војводама, научницима, уметницима, славним тренуцима, искључиво говоримо о времену када је наша држава била краљевина, када смо имали свог домаћина и свој пут. То што је она данас република која је и довела до стања да се преиспитујемо, не оспоравамо, као ни то што једни другима постајемо странци, док се наши млади више радују визи неке од светких и европских краљевина него дипломи своје државе, републике.

Нема се више шта чекати, потрошили смо сво време овога света.

Дуго смо чекали, трпели понижења и увреде, сабирали када су сви око нас расипали.

УПРАВО ОНИ КОЈИ НАМ ГОВОРЕ ДА НИЈЕ ВРЕМЕ, БИЋЕ ПРВИ КОЈИ ЋЕ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ РЕЋИ ДА ЈЕ САДА КАСНО!

Ми знамо шта недостаје нашој земљи да поново буде на својим ногама и спремни смо да то докажемо!
Данас, као никада пре, ми монархисти морамо устати и бити сложни, морамо направити овај последњи напор да се наш глас чује, да и ми будемо питање које се мора решити а не више гурати под тепих. Морамо заборавити ситне, личне разлоге који су нас делили, морамо бити једно после деценија, јер какви будемо сада, бићемо довека!

ЗАТО ПОЗИВАМ, И МОЛИМ, СВЕ МОНАРХИСТЕ ОКУПЉЕНЕ У МНОГОБРОЈНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА, СВЕ ОНЕ У ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА И ВАН ЊИХ, СВЕ ГРАЂАНЕ КОЈИМА ЈЕ БЛИСКА ОВА ИДЕЈА, СВЕ ОНЕ КОЈИ ЈЕ СМАТРАЈУ БОЉОМ ОПЦИЈОМ ОД ПОСТОЈЕЋЕГ СТАЊА, ДА ПОДРЖЕ НАРОДНУ ИНИЈАТИВУ ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА И УЧИНЕ СВЕ У СВОЈОЈ МОЋИ ДА ОНА УСПЕ.

ИМАМО ПРИЛИКУ ДА СТВОРИМО ИСТОРИЈУ, СВЕДОЧАНСТВО НАШЕГ ВРЕМЕНА, ПОПУТ ПРЕДАКА СА МИШАРА, ЧЕГРА, КУМАНОВА, БРЕГАЛНИЦЕ, ЦЕРА, КОЛУБАРЕ И КАЈМАКЧАЛАНА КОЈИ СУ ВОДИЛИ И ДОБИЈАЛИ НАЈВЕЋЕ БИТКЕ СВОГ ВРЕМЕНА, ОВА ЈЕ НАША И УПРАВО СЕ ВОДИ!

НАШ РАД МОРА ДА БУДЕ ОКОНЧАН КРУНИСАЊЕМ ДЕМОКРАТИЈЕ У СРБИЈИ КОЈЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ САЊАЈУ!

ДУБОКО САМ УВЕРЕН ДА МИ МОНАРХИСТИ МОЖЕМО ДА УСПЕМО ЈЕР ИМАМО ОНО НАЈВАЖНИЈЕ, ИМАМО ВЕРУ, ОДЛУЧНОСТ И ЕНЕРГИЈУ, А МИ ЗНАМО, КАО ШТО СУ И НАШИ ПРЕЦИ ЗНАЛИ, ШТА СЕ СВЕ МОЖЕ КАДА СЕ ТО РАДИ С ВЕРОМ У БОГА, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!

ЖИВЕО КРАЉ!

ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!

mario-majstorovic-2a

Марио Мајсторовић

   

Председник удружења Краљевина Србија

Члан иницијативног одбора Народне иницијатве за промену устава Републике Србије у устав Краљевине Србије