Nakon 9 godina predanog rada, teških odluka, dobrih i loših trenutaka, ličnih žrtava i odricanja, nekada mala grupa posvećenih ljudi stvorila je uslove i šansu da, posle toliko vremena i čekanja, veliki broj svih oni koji sebe smatraju monarhistima svoju opredeljenost i pokažu! 

Stvorili smo Narodnu inicijativu za promenu ustava Republike Srbije u USTAV KRALjEVINE SRBIJE i započeli najveću bitku našeg vremena!

Ova inicijativa, proistekla iz naroda kao vapaj, posle dugo vremena, onih koji nisu imali prilike ili smeli da govore, nezavisna od političkih stranaka i lidera, samo svoja, predstavlja nešto što nikada do sada nije urađeno i time piše istoriju.

Iako je monarhija našoj zemlji oduzeta nelegalnim činom mi smo odlučili da ne budemo kao oni koji su izabrali takav put već da najveću nepravdu ispravimo po zakonu i pravilima onih koji su te odluke i doneli.

Zašto? Zato što će samo tako ono što stvorimo imati smisla i moći da traje.

Republika je grba rođena a što se grbo rodi, vreme ne ispravi.

Monarhija u Srbiji jedino ima smisla, ona je prirodno stanje!

Utemeljili smo svoj put. On se pokazao veoma teškim, i još uvek jeste. Prepreke kojima je ispunjen su ukorenjene, nametnute zablude, kojima je proteklih 70 godina sistematski rušeno ono što je u vekovima pre toga stvarano, laži koje su posle beskonačnog ponavljanja postale opšteprihvaćene, nemogućnost i nedostatak prilike da se o tome javno govori a zatim i ono što smo, zahvaljujući svemu tome, kao narod postali.

Upravo ta teška vremena za nama učinila su da se naša ljudskost stavi na probu a opstanak našeg naroda i države, kao nikada pre, dovede u pitanje. Poljuljani su vekovni temelji na kojima smo gradili sebe i svoje porodice, uzdizali spomenike našem postojanju, baštinili kulturu i tradiciju.
Danas kada, posle decenija lutanja, shvatimo šta je potrebno da opet budemo jedno, posežemo za time ali se ne odričemo onoga što nas je u to stanje dovelo. Što zbog svojih predrasuda, što zbog pojedinih silnih koji čuvaju svoje nasleđe i privilegije, olako stečene.

Danas, kada hoćemo da se ponosimo svojom istorijom, slavnim vladarima, vojvodama, naučnicima, umetnicima, slavnim trenucima, isključivo govorimo o vremenu kada je naša država bila kraljevina, kada smo imali svog domaćina i svoj put. To što je ona danas republika koja je i dovela do stanja da se preispitujemo, ne osporavamo, kao ni to što jedni drugima postajemo stranci, dok se naši mladi više raduju vizi neke od svetkih i evropskih kraljevina nego diplomi svoje države, republike.

Nema se više šta čekati, potrošili smo svo vreme ovoga sveta.

Dugo smo čekali, trpeli poniženja i uvrede, sabirali kada su svi oko nas rasipali.

UPRAVO ONI KOJI NAM GOVORE DA NIJE VREME, BIĆE PRVI KOJI ĆE U JEDNOM TRENUTKU REĆI DA JE SADA KASNO!

Mi znamo šta nedostaje našoj zemlji da ponovo bude na svojim nogama i spremni smo da to dokažemo!
Danas, kao nikada pre, mi monarhisti moramo ustati i biti složni, moramo napraviti ovaj poslednji napor da se naš glas čuje, da i mi budemo pitanje koje se mora rešiti a ne više gurati pod tepih. Moramo zaboraviti sitne, lične razloge koji su nas delili, moramo biti jedno posle decenija, jer kakvi budemo sada, bićemo doveka!

ZATO POZIVAM, I MOLIM, SVE MONARHISTE OKUPLjENE U MNOGOBROJNIM ORGANIZACIJAMA, SVE ONE U POLITIČKIM STRANKAMA I VAN NjIH, SVE GRAĐANE KOJIMA JE BLISKA OVA IDEJA, SVE ONE KOJI JE SMATRAJU BOLjOM OPCIJOM OD POSTOJEĆEG STANjA, DA PODRŽE NARODNU INIJATIVU ZA PROMENU USTAVA I UČINE SVE U SVOJOJ MOĆI DA ONA USPE.

IMAMO PRILIKU DA STVORIMO ISTORIJU, SVEDOČANSTVO NAŠEG VREMENA, POPUT PREDAKA SA MIŠARA, ČEGRA, KUMANOVA, BREGALNICE, CERA, KOLUBARE I KAJMAKČALANA KOJI SU VODILI I DOBIJALI NAJVEĆE BITKE SVOG VREMENA, OVA JE NAŠA I UPRAVO SE VODI!

NAŠ RAD MORA DA BUDE OKONČAN KRUNISANjEM DEMOKRATIJE U SRBIJI KOJE GENERACIJE SANjAJU!

DUBOKO SAM UVEREN DA MI MONARHISTI MOŽEMO DA USPEMO JER IMAMO ONO NAJVAŽNIJE, IMAMO VERU, ODLUČNOST I ENERGIJU, A MI ZNAMO, KAO ŠTO SU I NAŠI PRECI ZNALI, ŠTA SE SVE MOŽE KADA SE TO RADI S VEROM U BOGA, ZA KRALjA I OTADžBINU!

ŽIVEO KRALj!

ŽIVELA KRALjEVINA SRBIJA!

mario-majstorovic-2a

Mario Majstorović

   

Predsednik udruženja Kraljevina Srbija

Član inicijativnog odbora Narodne inicijatve za promenu ustava Republike Srbije u ustav Kraljevine Srbije