9. јуна 2018. на стадиону БАСКа у Београду одиграна је хуманитарна фудбалска утакмица за Универзитетску клинику „Тиршова“ између тимова Краљевине Србије и Краљевине Румуније. Гостујућа екипа је победила резултатом 3:0 и освојила пехар пријатељства! Честитамо им на заслуженом тријумфу!

   

Након поздравних говора и извођења химни, у интерпретацији вокалне солисткиње Мирјане Алексић, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принц Раду од Румуније су извели почетни ударац на утакмици.

За тим Краљевине Србије су наступили Зоран Кесић, тв водитељ, Милан Богојевић, писац, Дарко Злојутро, новинар и уредник дневног листа „Ало“, а капитен је био Љубинко Друловић, легенда нашег фудбала.

Драгослав Шекуларац, шеф стручног штаба нашег тима, из здравствених разлога, на жалост није могао да присуствује утакмици.

   

Utakmica (5)

   

Г. Илија Петковић, представник Фудбалског савеза Србије, уручио је поклон – дрес репрезентације Србије Престолонаследнику Александру и Принцу Радуу, а добили су и дресове ФК „Партизана“ које су им предали представници управе.

Присуствовали су и представници ФК „Црвена Звезда“, који су угостили румунски тим раније истог дана у музеју овог клуба, као и амбасадорка Румуније, секретар амбасаде Аустралије и Њихова Краљевска Височанства Принц Михаило и Принцеза Љубица Карађорђевић.

Посебно смо срећни што су утакмици присуствовали потомци легенди нашег фудбала из времена Краљевине и Монтевидеа, Микице Арсенијевића „Балерине“ и Моше Марјановића, годпођа Ружица Арсенијевић и Зоран Марјановић.

У полувремену је након наступа КУД-а „Ју – лира“ из Батајнице, извучен добитник наградне игре, који је на поклон добио комплет дрес тима Краљевине Србије, а Мирјана Алексић је извела песму „Пукни зоро“.

Након завршетка меча ЊКВ Престолонаследник Александар је уручио пехар победнику утакмице, а ЊКВ Принц Раду пораженом тиму.

   

Utakmica (4)

   

Председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић, уручио је захвалнице свима који су помогли у реализацији ове утакмице: Фудбалском савезу Србије, фудбалским клубовима „Црвена Звезда“, „Партизан“ и „Карађорђе“ из Тополе, Рауху Србија, дневном листу „Ало“, фудбалеру Љубинку Друловићу, водитељу Зорану Кесићу, писцу Милану Богојевићу, новинарима Дарку Злојутру и Михаилу Меденици, вокалној солисткињи Мирјани Алексић, господину Јовану Оташевићу, доктору Луки Вујовићу и КУДу „Ју лира“, којима се још једном захваљујемо на подршци!

Повод за одигравање ове утакмице је 96 година од венчања ЊВ Краља Александра Првог и ЊВ Краљице Марије и прве међународне фудбалске утакмице коју је репрезентација Румуније том приликом одиграла у Београду са репрезентацијом Краљевине СХС.

   

Галерија слика – ЛИНК

Видео са утакмице – ЛИНК

   

Zika Slika (4)