9. juna 2018. na stadionu BASKa u Beogradu odigrana je humanitarna fudbalska utakmica za Univerzitetsku kliniku „Tiršova“ između timova Kraljevine Srbije i Kraljevine Rumunije. Gostujuća ekipa je pobedila rezultatom 3:0 i osvojila pehar prijateljstva! Čestitamo im na zasluženom trijumfu!

   

Nakon pozdravnih govora i izvođenja himni, u interpretaciji vokalne solistkinje Mirjane Aleksić, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princ Radu od Rumunije su izveli početni udarac na utakmici.

Za tim Kraljevine Srbije su nastupili Zoran Kesić, tv voditelj, Milan Bogojević, pisac, Darko Zlojutro, novinar i urednik dnevnog lista „Alo“, a kapiten je bio Ljubinko Drulović, legenda našeg fudbala.

Dragoslav Šekularac, šef stručnog štaba našeg tima, iz zdravstvenih razloga, na žalost nije mogao da prisustvuje utakmici.

   

Utakmica (5)

   

G. Ilija Petković, predstavnik Fudbalskog saveza Srbije, uručio je poklon – dres reprezentacije Srbije Prestolonasledniku Aleksandru i Princu Raduu, a dobili su i dresove FK „Partizana“ koje su im predali predstavnici uprave.

Prisustvovali su i predstavnici FK „Crvena Zvezda“, koji su ugostili rumunski tim ranije istog dana u muzeju ovog kluba, kao i ambasadorka Rumunije, sekretar ambasade Australije i Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Mihailo i Princeza Ljubica Karađorđević.

Posebno smo srećni što su utakmici prisustvovali potomci legendi našeg fudbala iz vremena Kraljevine i Montevidea, Mikice Arsenijevića „Balerine“ i Moše Marjanovića, godpođa Ružica Arsenijević i Zoran Marjanović.

U poluvremenu je nakon nastupa KUD-a „Ju – lira“ iz Batajnice, izvučen dobitnik nagradne igre, koji je na poklon dobio komplet dres tima Kraljevine Srbije, a Mirjana Aleksić je izvela pesmu „Pukni zoro“.

Nakon završetka meča NjKV Prestolonaslednik Aleksandar je uručio pehar pobedniku utakmice, a NjKV Princ Radu poraženom timu.

   

Utakmica (4)

   

Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović, uručio je zahvalnice svima koji su pomogli u realizaciji ove utakmice: Fudbalskom savezu Srbije, fudbalskim klubovima „Crvena Zvezda“, „Partizan“ i „Karađorđe“ iz Topole, Rauhu Srbija, dnevnom listu „Alo“, fudbaleru Ljubinku Druloviću, voditelju Zoranu Kesiću, piscu Milanu Bogojeviću, novinarima Darku Zlojutru i Mihailu Medenici, vokalnoj solistkinji Mirjani Aleksić, gospodinu Jovanu Otaševiću, doktoru Luki Vujoviću i KUDu „Ju lira“, kojima se još jednom zahvaljujemo na podršci!

Povod za odigravanje ove utakmice je 96 godina od venčanja NjV Kralja Aleksandra Prvog i NjV Kraljice Marije i prve međunarodne fudbalske utakmice koju je reprezentacija Rumunije tom prilikom odigrala u Beogradu sa reprezentacijom Kraljevine SHS.

   

Galerija slika – LINK

Video sa utakmice – LINK

   

Zika Slika (4)